На 2 юни стартира приемът на първокласници в ОУ “Христо Ботев“ във Варна (ВИДЕО)

Варна<+> 23.05.2020 18:52 Снимка: ДНЕС+

На 2 юни стартира приемът на първокласници в ОУ “Христо Ботев“ във Варна (ВИДЕО)

На 2 юни – Денят на Ботев, стартира приемът на първокласници в ОУ “Христо Ботев“ в Аспарухово. 
С изцяло обновена база за децата, които за първи път ще чуят училищният звънец, училището приветства своите нови възпитаници. Първокласно начало за първолаците, с чисто нови мебели и единични чинове. 

През 2019 г. е извършен цялостен ремонт на материално-техническата база на приземния етаж. Електрическата инсталация е подменена изцяло, монтирано е ново LED осветление, изградена е пожароизвестителна система, монтирани са нови радиатори за отопление.
За сигурността на учениците, училището е снабдено с чисто нова техника за видеонаблюдение. Оформени са нови помещения за занимания по интереси и помещение за хранене на учащите. 
Изградена е WiFi мрежа и е закупена компютърна техника, като така учебното заведение предлага на своите възпитаници иновативна среда за развитие придобиване на знания в света на технологиите. 

Освен новата и сигурна среда, ОУ “Христо Ботев“ разполага с изключително квалифициран екип от специалисти и педагози, доказали се неведнъж с своята сфера. Млад и експертен набор от специализирани кадри за деца със специални образователни потребности – екип от психолог и логопед, както и ресурсен учител, доказали работата си с блестящи резултати. 
През изминалата учебна година, ученици от основното училище, премериха знания на международна олимпиада по математика, от която отнесоха няколко медала. 

ОУ “Христо Ботев“ в Аспарухово е училище с богата история, иновативно и модерно настояще и блестящо бъдеще. 

ОУ "Христо Ботев” гр.Варна се създава в началото на ХХ век. Намира се в две частни къщи, а за прогимназиалните класове учениците са пътували пеш до града през понтонен мост. През 1927г. се построява училище „Христо Ботев”. Сградата е едноетажна, във формата на буквата „Г”. с шест класни стаи. Главен учител е Иван Калайджиев, който именува и отстоява ботевското име на училището. Започва борба с неграмотността-курсове за ограмотяване на работници и войници. Първи директор е Христо Петров. По време на втората световна война училището е освободено за квартируване на немски войници. През 1955 – 56г. е изграден втори етаж и дясно крило. През 1957 – 58г. прераства в средно училище с 1200 ученика от 1 до 12 клас. Това е първото средно училище в района.
В историческото си развитие то освен, че е образовало, но е и изграждало достойни личности.

По време на изолацията заради пандемията с Covid-19, училището показа завидна организация на учебния процес в онлайн обучението.
ОУ "Христо Ботев“ кандидатства за включване в списъка на иновативните училища през новата 2020/2021 учебна година. 

Геновева МихайловаВидеозаснемане с дрон: Георги Спасов
https://ssphotography.site/

CHF CHF 1 1.77625
GBP GBP 1 2.25344
RON RON 10 3.97018
TRY TRY 10 2.02274
USD USD 1 1.63176