Зидан: Челси бяха по-добри, ще се борим до последно за титлата в Ла Лига

Спорт 06.05.2021 14:20 Снимка: БГНЕС

Зидан: Челси бяха по-добри, ще се борим до последно за титлата в Ла Лига

Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан призна, че неговите възпитаници са били надиграни от Челси в реванша от полуфиналите на Шампионската лига, завършил с победа с 2:0 за "сините". На "Стамфорд Бридж" Тимо Вернер и Кристиан Пулишич отбелязаха головете за домакините, които отстраниха съперника си с общ резултат 3:1 и се класираха за финала на турнира, където ще срещнат Манчестър Сити.

"Челси заслужаваше да продължи напред. Ние дадохме всичко от себе си, но те бяха по-добри. Играчите бяха подготвени за този мач и аз се гордея с тях. Останахме на един мач от финала, но Челси игра много добре. Липсваха ни много играчи, но сега трябва да се възстановим и да се борим за титлата в Испания в последните четири мача. Много е важно да сторим това. Имахме добра кампания в Шампионската лига и останахме съвсем близо до финала. Сега трябва да завършим сезона по възможно най-силния начин", коментира Зидан след двубоя в Лондон.

"Беше тежък мач, но това е футболът. Ние се борихме и дадохме всичко от себе си. Започнахме добре мача, но техният гол имаше психологическо отражение. Разочаровани сме, никой не е щастлив да губи полуфинал. Това е тежък момент за нас, но утре подновяваме тренировки и започваме подготовка за следващия мач. Към края на мача загубихме сили", допълни треньорът на Кралския клуб.

"През този сезон имаме много контузии, много върхове и спадове, всякакви неща. Това е положението. Въпреки това, постигнахме добри неща в Шампионската лига, за да стигнем дотук. Трябва да поздравим отбора, който бе по-добър днес, но това не променя нашето постижение. Сега трябва да починем и да се концентрираме върху последните четири мача", каза още Зидан.

Битката за титлата в Испания е изключително оспорвана, като четири кръга преди края Реал Мадрид и Барселона делят второто място със 74 точки, а лидер е Атлетико Мадрид със 76./БГНЕС

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911