Юнайтед се върна на победния път срещу Евертън, Кавани с дебютен гол

Спорт 07.11.2020 19:10 Снимка: ДНЕС+

Юнайтед се върна на победния път срещу Евертън, Кавани с дебютен гол

Отборът на Манчестър Юнайтед сложи край на серията си от два поредни мача без успех във Висшата лига, след като победи Евертън с 3:1 като гост в мач от осмия кръг на първенството. Мениджърът на “червените дяволи” Оле Гунар Солскяр бе под сериозно напрежение преди двубоя на “Гудисън Парк” след двете поредни загуби от Арсенал и Истанбул Башакшехир в последната седмица, но възпитаниците му успяха да стигнат до ценен успех след обрат днес.

Срещата започна двуостро, като “карамелите” успяха да поведат в резултата в 19-та минута, когато след грешка на Виктор Линдельоф в борбата за висока топка, Бернард получи топката на границата на наказателното поле и с точен изстрел преодоля Давид Де Хеа, който се намеси неубедително с оглед слабия изстрел на бразилеца. Играчите на Юнайтед отговориха подобаващо и шест минути по-късно изравниха със страхотен удар с глава на Бруно Фернандеш след добро центриране на Люк Шоу отляво. В 32-та минута обратът вече бе пълен след нов гол на Фернандеш. Португалският национал центрира към Маркъс Рашфорд, който не уцели топката с глава и това излъга вратаря на Евертън Джордан Пикфорд, а топката срещна гредата и влезе във вратата.

След почивката гостите се отбраняваха умело, а възпитаниците на Карло Анчелоти изглеждаха безидейни в атака, като така и не стигнаха до чисто голово положение. Крайното 3:1 бе оформено от резервата Единсон Кавани, който откри головата си сметка за клуба в 95-та минута след бърза контраатака и асистенция на Фернандеш.

По този начин Манчестър Юнайтед, който все още няма победа у дома в Лигата от началото на сезона, взе третото си поредно гостуване през кампанията и се изкачи до 13-то място в класирането с 10 точки. От своя страна Евертън записа трето поредно поражение и четвърти пореден мач без победа в шампионата, като “карамелите” заемат пета позиция в подреждането с актив от 13 точки. /БГНЕС

CHF CHF 1 2.00105
GBP GBP 1 2.27568
RON RON 10 3.93076
TRY TRY 100 5.62834
USD USD 1 1.83027