Владо Стоянов: Промени ме ходенето по мъките, а не пандемията. Щяха да ми ампутират крака

Спорт 13.06.2020 13:50 Снимка: ДНЕС+

Владо Стоянов: Промени ме ходенето по мъките, а не пандемията. Щяха да ми ампутират крака

Стражът на Лудогорец Владислав Стоянов разкри, че няма намерение скоро да се отказва от футбола и дори възнамерява да подобри рекорда на бившия наоционал Георги Петков.

 

"Вече сме в наши води. Още от малък, всеки ден си на стадиона и по-дълга пауза не сме имали. Нарушава ти се всичко. Но ситуацията беше за целия свят. Знам какво е да си затоворен заради контузията и възстановяването, което прекарах. Може би на другите момчета им е било по-трудно“, заяви Стоянов в предаването “Събуди се“.

"За мен беше добре тази пауза. Не сме прекарвали толкова много време при семейството си. Първият път, когато се класирахме в групите на Шампионската лига - от септември до октомври съм спал само четири пъти вкъщи. Във футбола най-много лишаваш семейството си."

"За контузията? Над нещата съм. Нищо не зависеше от мен. Три години беше ходене по мъките. Важното е да съм здрав. Едно заразяване с коронавирус, нямаше да ми се отрази, защото с тези бактерии и придружаващи заболявания. Имаше голяма опасност да ми ампутират крака, но аз им казах, че ще играя отново футбол. Така и стана. Дъщерята на лекаря, който ме оперира ме поздрави и беше много щастлива за мен. Ако човек гледа негативно ще си помисли, че е проклятие това спиране на футбола. Да се надявам, че оттук нататък ще предстоят хубави неща“, заяви Стоянов.

"От дълги години играя с хора от различни нации. Никога не съм правил разлики. Когато отидох да играя в чужбина месец и половина съм живял с едно момче от Сенегал. Много добре се разбирахме с него."

"Контузията и възстановяването ме промениха, а не пандемията. Привърженик съм на опозиционерите на коронавируса. На конспирациите. Оцених по-малките неща в живота. Колкото и да си земен, когато имаш големи успехи започваш да се главозамайваш. Най-голямото богатство е семейството ти да е здраво.“

„Смятам, че ще има големи промени от финансова гледна точка в света. Много хора са без работа и със затруднения. Дано по-бързо да се излезе от тази криза, която се задава."

"Играя от любов към футбола, а не за пари и да си взема скъпа кола. Мисля да подобря рекорда на Георги Петков. Имам още 12 години да играя (смее се). Когато човек е позитивен, привлича такава енергия и нещата му се получават“, заяви Стоянов./Gol.bg

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.2902
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.65181
USD USD 1 1.83853