Валери Божинов вече може да подпише с Левски

Спорт 01.09.2020 13:21 Снимка: ДНЕС+

Валери Божинов вече може да подпише с Левски

Нападателят Валери Божинов може да стане футболист на Левски още днес. Вчера, 31 ав­густ, изтече договорът на 34-годишния футболист с втородивизионния италиански Пескара. Така бив­шият национал вече е свободен агент и няма пречки да сложи подпис под контракт с Левски. Той от доста време поддържа форма със сините и треньорът Георги Тодоров е отлично запоз­нат с моментните му възмож­ности. 

Много близо до контракт с Левски са още няколко играчи. Първият е Борислав Цонев. Хал­фът също тренира под ръковод­ството на Тодоров. Той изчаква да уреди и последните подроб­ности около раздялата с бившия си клуб Интер Запрешич, който изпадна от хърватския елит. 

Проби на "Герена" карат два­ма играчи - Алекс Петков и пор­тугалецът Клаудио Тавареш. 21-годишният Петков, който е син на бившия национал Милен Пет­ков, е с "по-дълъг стаж" от чуж­денеца при столичани. Петков играе като централен защитник и дефанзивен халф, за последно е бил в шотландския Хартс. 23-годишният Тавареш е десен бек. Той е свободен агент, след като контрактът му с португалския Авеш е изтекъл. Клаудио е вече одобрен от Георги Тодоров.

С тима тренира и нападате­лят Атанас Курдов. Левски не се е отказал и от взимането на бразилския халф Уесли Ната от Царско село. В близ­ките дни трябва да има разви­тие около евентуален негов трансфер./tribune.bg

CHF CHF 1 2.01134
GBP GBP 1 2.2729
RON RON 10 3.93045
TRY TRY 100 5.62332
USD USD 1 1.83233