Уудуърд: Манчестър Юнайтед върви по положителен път при Оле

Спорт 13.11.2020 18:39 Снимка: ДНЕС+

Уудуърд: Манчестър Юнайтед върви по положителен път при Оле

Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд заяви, че ръководството на клуба категорично подкрепя мениджъра на тима Оле Гунар Солскяр въпреки колебливите резултати от началото на сезона. След седем мача от началото на сезона във Висшата лига Юнайтед заема 14-та позиция в класирането, а наскоро отборът записа и неочаквано поражение при гостуването си на Истанбул Башакшехир в Шампионската лига. Всичко това доведе до слухове в медиите, че Солскяр го грози уволнение, но Уудуърд твърди, че това е далеч от истината.

“Клубът остава абсолютно убеден в положителния път, по който се движим под ръководството на Оле”, заявява директорът на Юнайтед в доклада за финансови отчети на клуба за третата четвъртина. В него е отбелязано, че приходите на “червените дяволи” са спаднали с 19.5 процента в сравнение със същия период миналата година, като основната причина е липсата на публика на “Олд Трафорд”. В същото време клубът увеличава приходите си от телевизионни права, тъй като се играха мачове през юли.

“Въпреки че пандемията от COVID-19 продължава да нанася сериозни щети, ние сме оптимисти, че постепенно навлизаме във фаза на възстановяване и нормализация. Устойчивостта на клуба силното ни представяне в комерсиален аспект продължават да ни дават солидна основа и ни зареждат с увереност по отношение на нашите дългосрочни планове, както на терена, така и извън него”, пише Уудуърд в доклада./БГНЕС

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911