ЦСКА спечели с 2:0 контролата срещу Ботев (Враца)

Спорт 30.05.2020 19:57 Снимка: ДНЕС+

ЦСКА спечели с 2:0 контролата срещу Ботев (Враца)

ЦСКА спечели с 2:0 контролата срещу Ботев (Враца), която се игра на ст. "Българска Армия". "Червените" успяха да пречупят съперника си с две попадение след 77-ата минута. До тогава двата гостите се държаха и дори пропиляха няколко добри възможности да вкарат. Проверката беше първа и за двата тима след края на извънредното положение в България.
 
На трибуните се появи собственикът на "червените" Гриша Ганчев. Компания му правиха Димитър Пенев, Пламен Марков и Георги Велинов. Националният селекционер Георги Дерменджиев също беше заел мястото в ложата на стадион "Българска армия".
 
Сериозен проблем се стовари върху главата на треньора на гостите Антони Здравков. Атанас Зехиров, който беше записан в титулярния състав, се контузи на загрявката. Наложи се на негово място да започне Андреас Васев.
 
В шестата минута Али Соу получи отличен извеждащ пас от Петър Занев. Нападателят на "червените" отправи удар от въздуха, но вратарят на гостите Красимир Костов спаси. Секунди по-късно стана горещо и пред вратата на ЦСКА. Андреас Васев потърси Домовчийски в наказателното поле. Юношата на Левски засече подаването, но от границата на вратарското поле прати топката в аут.
 
Шут на Кристиян Малинов в 12-ата минута беше отразен от Костов. В 24-ата Христо Златински пък стреля покрай вратата на Бусато. В 38-ата Белтраме стреля от фаул, но над напречната греда.
 
Секунди преди края на първата част Том пусна извеждащ пак към Петър Атанасов. Брадли Мазику обаче се хвърли в краката му и изчисти топката от краката на съперниковия футболист, който се откъсваше сам срещу Бусато.
 
На почивката заваля силен дъжд. В 50-ата минута Стефано Белтраме можеше да стреля към вратата на Костов, но вместо това реши да търси подаване. Топката обаче попадна в бранител на Ботев Враца, който  изчисти силно напред. След час игра резервата Греъм Кери центрира от корнер за Белтраме. Италианецът стреля, но рикошет прати топката встрани от вратата на Костов.
 
Минута по-късно Турицов изведе Соу сам срещу вратаря, таранът стреля, но Костов изби в корнер. В 63-ата минута Занев шутира опасно, но в аут. Секунди след това Белтраме се озова на добра позиция, но шутът му отново не намери целта.
 
В 77-ата минута Петко Ганев дръпна Ахмедов в наказателното поле след центриране на Кери и главният рефер отсъди дузпа, а бранителят на врачани получи втори жълт и респективно червен картон. Зад топката застана австралиецът Томи Юрич, който с остър изстрел в долния десен ъгъл на вратата на Ботев Враца откри резултата на "Армията" - 1:0.
 
120 секунди по-късно Юрич изведе Греъм Кери сам срещу вратаря, крилото опита да насочи топката в далечния ъгъл, но след рикошет в крака на хвърлилия се на шпагат Ангел Лясков тя се отклони и влезе под плонжа на резервата Христо Митов за 2:0. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827