Тотнъм удари по амбициите на Лестър за ШЛ, Борнемут е все по-близо до изпадане

Спорт 20.07.2020 08:29 Снимка: ДНЕС+

Тотнъм удари по амбициите на Лестър за ШЛ, Борнемут е все по-близо до изпадане

Съставът на Тотнъм надигра у дома Лестър с класическото 3:0 в среща от 37-ия кръг на английската Висша лига.

„Шпорите“ откриха след контраатака, при която Хюн Мин Сон шутира, топката се отклони от крака на Джеймс Джъстин и влетя в мрежата зад Каспер Шмайхел. Попадението бе разгледано от системата ВАР за засада, която правилно не бе маркирана, въпреки че Хари Кейн беше офсайд. Изстрелът на Сон обаче не беше в очертанията на вратата и по този начин нападателят на домакините не беше в активна позиция. „Лисиците“ овладяха инициативата и на няколко пъти стражът на лондончани Юго Лорис се прояви с добри спасявания.

Тотнъм използва шансовете си на контраатака и до края на първата част уби интригата с две попадения на Кейн, който продължи отличното си представяне срещу днешния съперник. През второто полувреме Лестър продължи да търси път към вратата на „шпорите“, но в крайна сметка Брендън Роджърс и компания понесоха удар по амбициите си за място в Шампионска лига догодина. Тимът е с 62 точки, на една от третия Челси и с равен брой точки с Манчестър Юнайтед. И на двата отбора предстоят мачове от този кръг, като „сините“ гостуват на шампиона Ливърпул, а „червените дяволи“ са домакини на Уест Хем.

Тотнъм се настани в зона Лига Европа с 58 пункта, с две повече от седмия Уулвърхемптън, който приема у дома Кристъл Палас. В последния кръг „шпорите“ гостуват именно на Палас, а Лестър е домакин на Юнайтед.

По-рано през деня, тимът на Борнемут остъпи у дома на Саутхемптън с 0:2.

„Черешките“ се нуждаеха от точки в битката си за оцеляване, докато „светците“ играеха за своята чест. След равностойна първа част Дани Ингс отбеляза с десния крак своя гол номер 21 за сезона в края на първата част. Той имаше отлична възможност да се доближи до лидера в голмайсторската листа Джейми Варди на само едно попадение след около час игра, но пропусна от бялата точка, а с това открехна вратата за домакините.

И двамата вратари направиха няколко добри спасявания, но в добавеното време Сам Съридж реализира изравнителен гол за Борнемут. Той обаче беше отменен правилно поради положение на засада на Калъм Уилсън, който се оказа в активна позиция при отклоняване на топката с глава от играч на „черешките“. Малко след това влезлият на мястото на Ингс нападател Че Адамс вкара втория си гол от началото на сезона след победния срещу Манчестър Сити и оформи крайния резултат. В класирането Борнемут остава в зоната на изпадащите, на три точки от намиращия се над чертата Уотфорд.

Тимът на Еди Хау има илюзорни шансове за спасение, като задължително ще трябва да спечели гостуването си на Евертън в последния кръг от сезона, и да разчита на две загуби на „стършелите“ в техните оставащи срещи, които са домакинство на Сити и визита на Арсенал. Саутхемптън е 11-и с 49 пункта. В последния си мач от сезона играчите на Ралф Хазенхютъл приемат у дома Шефилд Юнайтед./БГНЕС

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.26558
RON RON 10 3.93084
TRY TRY 100 5.65362
USD USD 1 1.83957