Стоилов, Загорчич и Стоянович фаворити за свободните постове в грандовете

Спорт 26.10.2020 14:57 Снимка: ДНЕС+

Стоилов, Загорчич и Стоянович фаворити за свободните постове в грандовете

След като в рамките на един уикенд трите гранда на българския футбол – Лудогорец, ЦСКА и Левски, останаха без треньори, в медиите пространство се завъртяха предположения за наследниците на Павел Върба, Стамен Белчев и Георги Тодоров.

Основната цел на ръководството на Лудогорец е начело на шампионите да застане най-успешният български треньор в чужбина в последното десетилетие Станимир Стоилов, който в момента е без отбор, съобщава “24 часа”. За последно Стоилов води националния отбор на Казахстан, след като преди това постигна големи успехи с местния Астана. Шефовете на “орлите” няма да бързат с избора си, тъй като имат пълно доверие на Станислав Генчев, който временно ще води отбора. Генчев обаче все още няма треньорски лиценз Про и може да води отбор от Първа лига само в четири мача, като след това начело на Лудогорец трябва да застане наставник с лиценз Про. Следващият мач на Лудогорец в четвъртък – гостуване на ЛАСК Линц в Лига Европа.

Като резервни варианти за Лудогорец се споменават бившите треньори на тима Димитър Димитров-Херо и Георги Дерменджиев, които обаче в момента работят съответно в Берое и българския национален отбор. В същото време се очаква Върба да бъде назначен за национален селекционер на Словакия. За Словакия на 12 ноември предстои решителен плейофен мач със Северна Ирландия в Белфаст, като победителят ще се класира за финалите на Евро 2021.

Фаворит за треньорския пост в ЦСКА е Златомир Загорчич, който миналия месец се раздели със Славия по собствено желание. Сърбинът с български паспорт постигна сериозни успехи начело на “белите” в последните години, като спечели Купата на България и бронзовите медали от първенството. Ръководството на “армейците” обаче има притеснения как Загорчич ще бъде приет от феновете на тима, така че все още обмисля следващия си ход.

Друго спрягано име за “Българска армия” е Стойчо Младенов, който обаче в момента е ангажиран с казахстанския Кайсара. Само след три дни ЦСКА има гостуване на Рома в мач от груповата фаза на Лига Европа, като най-вероятно в италианската столица отборът ще бъде воден от досегашните помощници на Стамен Белчев – Кирил Динчев и Даниел Моралес.

Днес следобед ръководството на Левски ще се събере, за да обсъжда кой да замести Георги Тодоров начело на “сините”, след като опитният специалист подаде оставка след загубата от Черно море с 1:2 на “Герена” в събота. В социалните мрежи за нов треньор на Левски се спряга Славиша Стоянович. Словенецът вече води “сините” в периода 2018-19. В следващия си мач Левски гостува на Лудогорец в неделя, 1 ноември./БГНЕС

CHF CHF 1 2.00105
GBP GBP 1 2.27568
RON RON 10 3.93076
TRY TRY 100 5.62834
USD USD 1 1.83027