След много трудности ЦСКА все пак пребори Витоша

Спорт 07.06.2020 15:56 Снимка: ДНЕС+

След много трудности ЦСКА все пак пребори Витоша

ЦСКА победи с кански мъки Витоша (Бистрица) с 1:0 при гостуването си от 25-ия кръг на efbet Лига. 

В герой за "армейците" се превърна Евандро, който се появи като резерва в последните десет минути и веднага остави отпечатъка си в мача с единствения гол

Срещата започна колебливо и за двата отбора, като ЦСКА задържаше повече топката, но трудно стигаше до голова възможност. В 12-та минута Джеси напредна отляво и падна след контакт със Седула, но реферът не отсъди наказателен удар.

В 20-та минута дойде птървото по-интересно положение, след като Белтраме отигра много ефектно топката на дъгата на наказателното поле и стреля от воле, но Кръстев изби с една ръка над вратата. Три минути по-късно ЦСКА спечели дузпа. Динев спря с ръка Брадли Мазику в наказателното поле и наказателният удар беше отсъден. Зад топката застана Али Соу, който се приготвяше дълго преди удара си и той се оказа прекалено лесен за Кръстев, който спаси.

В самия край на полувремето Греъм Кери пробва хитро да пусне топката под скока на стената при пряк-свободен удар, но не намери очертанията на вратата.В 51-та минута Али Соу допусна още един фрапантен пропуск, след като от няколко метра сам срещу Кръстев той бе спрян от стража.

Малко след това треньорите се обърнаха и към резервните си скамейки, като Крушчич замени Али Соу с Ахмедов. Той внесе повече агресия напред, като също влезлия като резерва Енрике имаше шанс да открие именно след комбинация между двамата.Малко след 80-та минута в игра се появи и Евандро, който изненандващо беше оставен на пейката. Той веднага показа защо е един от лидерите на тима и в 86-та минута реши мача с попадението си. Греъм Кери центрира на далечната греда отляво и там плеймейкърът засече за 0:1.

В самия край пък Енрике имаше шанс да направи победата на гостите по-категорична, но нацели гредата на Витоша. 

С победата си ЦСКА излезе на три точки пред Левски в класирането и вече заема третата позиция с 49, докато Витоша остава последен с едва шест пункта и вече официално са първия изпаднал отбор от елита този сезон./tribune.bg

CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594