След драматичен сблъсък в Разград: ЦСКА е на финал за Купата

Спорт 15.04.2021 08:10 Снимка: ДНЕС+

След драматичен сблъсък в Разград: ЦСКА е на финал за Купата

ЦСКА ще спори с Арда (Кърджали) за Купата на България.

Това стана факт, след като „червените“ победиха като гости Лудогорец с 2:1 във вълнуващ реванш и продължиха напред с общ резултат 3:2.

"Армейците" бяха максимално ефективни в офанзивен план, а големият герой в техните редици се казваше Енрике Рафаел. Бразилецът поведе своите с ранно попадение в 3-ата минута, а след това асистира и за решаващия голов изстрел на Георги Йомов.

В 73-ата минута „орлите“ се върнаха в двубоя. Сисиньо опита да центрира, топката рикошира в играч на ЦСКА и попадна във Вандерсон, който отлично я чукна за Елвис Ману. Нидерландецът пък моментално нанесе изстрел от около 17-18 метра, който влетя в долния ляв ъгъл на Бусато за 1:2.

Срещата в Разград бе истинска битка и освен попаденията, предложи 3 червени картона, греда, сблъсъци на терена между двата лагера, фантастични спасявания и две контузии още преди почивката. Всички червени картони бяха дадени в 85-ата минута, когато Алекс Сантана бе изгонен заради брутално нарушение срещу Митков. Тръгналият да брани младока Любослав Пенев бе изпратен на трибуните, а пък активният в мелето Иван Турицов получи второ официално предупреждение.

Със загубата "орлите" отново трябва да се простят с мечтите си за Купата. Любослав Пенев за първи път в треньорската си кариера пък ще ръководи отбор в директна битка за второто по значимост отличие в България. ЦСКА отново спази традицията никога да не губи в тази надпревара от "зелените"./tribune.bg

CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827