Славия отново ще играе в Европа

Спорт 20.07.2020 08:07 Снимка: ДНЕС+

Славия отново ще играе в Европа

Столичани спечелиха с 2:1 баража срещу Ботев Пд

Славия спечели последната квота от efbet Лига за участие в европейските клубни турнири. "Белите" ще представят България в Лига Европа през следващия сезон, след като победиха с 2:1 Ботев Пловдив в решителния плейоф, който се игра на стадиона в квартал Овча купел.

Головете за столичани реализираха Янис Карабельов и Ивайло Димитров през двете полувреме, а за Ботев се разписа Андерсон Барбоса малко преди изтичането на редовното време.

През първото полувреме почти липсваха интересни ситуации пред двете врати. Славия бе по-активният отбор и успя да поведе в 41-вата минута, когато Янис Карабельов бе на точното място, за да завърши чудесен пробив на Радослав Кирилов по лявото крило.

Доста по-интересно бе второто полувреме, като то предложи два гола, червен картон и сериозен брой интересни ситуации.
В 55-ата минута Антонио Вутов пропусна един от най-добрите шансове за Ботев за изравняване.

Славия обаче стигна до втори гол в 84-тата минута, когато резервата Ивайло Димитров вкара директно от пряк свободен удар.
Ботев стигна до почетно попадение в 87-мата минута, когато Александър Тонев с балонно центриране постави топката на главата на друга резерва - Андерсон Барбоса, който от около два метра намали за 1:2.

Всички надежди на гостите за обрат обаче се изпариха в 90-ата минута, когато бранителят Джонатан Перейра получи директен червен картон за удар без топка срещу Христо Попадийн.

Така през следващия сезон България ще бъде представена в Шампионската лига от Лудогорец и от Локомотив Пловдив, ЦСКА-София и Славия в Лига Европа. 

CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594