Шампионатът на Обединеното Кралство ще се проведе в Милтън Кийнс

Спорт 04.11.2020 20:22 Снимка: ДНЕС+

Шампионатът на Обединеното Кралство ще се проведе в Милтън Кийнс

Шампионатът на Обединеното Кралство бе изместен от северния английски град Йорк в Милтън Кийнс, обявиха от Международната федерация по снукър.

Надпреварата, която стартира на 23 ноември, бе насрочена за зала „Барбикан“ в Йорк, домът на турнира от 2011, от втория кръг нататък. Но преди националната карантина във Великобритания да започне в четвъртък и да приключи на 2 декември, снукър шефовете преместиха съревнованието в „Маршал Арена“ в западен Лондон. Залата вече прие няколко турнира тази година в основан „балон“, като играчите стоят в хотел близо до мястото, или пътуват директно от домовете си.

След продължителни разговори с правителството на Великобритания и релевантните обществени здравни звена, бе взето решение за провеждането на всички мачове в Милтън Кийнс този път. Мястото е идеално, работим с изключителен екип тук и доказахме през последните няколко месеца, че можем да провеждаме големи турнири там, включващи 128 играчи, безопасно и успешно“, сподели президентът на Световния снукър тур Бари Хърн. Надпреварата е втората по важност и престиж след Световното първенство.

Предвид обстоятелствата, пред които сме изправени днес, нашата ключова цел е да запазим провеждането на всички турнири, осигуряването на конкурентни надпревари и наградни фондове за нашите играчи, и първокласен спорт за милионите пред телевизионните екрани по света, които се нуждаят от вдъхновение“, добави Хърн.

Китаецът Дин Дзюнхуей е действащ шампион, докато петкратният победител в турнира Стивън Хендри ще направи своето завръщане в съревнованието при закрити врати, след като седемкратният световен шампион прие двугодишна тур карта. /БГНЕС

CHF CHF 1 2.01549
GBP GBP 1 2.2841
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.63583
USD USD 1 1.83147