Промени в националния отбор - ще се залага на по-млади играчи

Спорт 09.10.2020 11:43 Снимка: ДНЕС+

Промени в националния отбор - ще се залага на по-млади играчи

Сериозни промени ще настъпят в националния отбор след двата мача за Лигата на нациите, които България ще изиграе срещу Уелс и Ирландия.

За следващите битки отборът ще бъде доста подмладен, информира "Gong".

Мнението на ръководството и треньорите е, че България трябва да даде шанс на големите си таланти. Именно поради тази причина вече са се коментирали промените. За тях снощи загатна и националният селекционер Георги Дерменджиев.

Идеята е да се състави основно ядро от най-изявените ни футболисти, които обаче не прехвърлят 28-29 години. И към тях да се прибавят десетима млади футболисти, включително и такива от младежкия национален отбор.

Очаква се в най-скоро време футболисти като Георги Йомов, Кирил Десподов, Валентин Антов, Доминик Янков, Филип Кръстев и Мартин Минчев да започнат да играят важна роля в националния отбор.

Разбира се, не е изключено в състава да попадне и всеки млад футболист, който покаже качества в клубния си отбор.

В последно време е модерно да се говори за подмладяване в националния отбор, но до този момент никой няма волята да осъществи подобна реформа. Този път обаче хората, които ръководят българския футбол, са категорични, че България разполага с кадърни млади състезатели, на които трябва да се даде шанс.

CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827