Прекратиха Дания - Финландия заради колабирал футболист

Спорт 13.06.2021 08:15 Снимка: ДНЕС+

Прекратиха Дания - Финландия заради колабирал футболист

За щастие Кристиян Ериксен е в стабилно състояние

Двубоят между Дания и Финландия от UEFA EURO 2020 бе прекъснат, след като звездата на домакините Кристиан Ериксен колабира на терена. Изключително неприятният инцидент се случи в края на първата част.

Докато спешните екипи оказваха помощ на Ериксен на терена, играчите на Финландия и се прибраха в съблекалните. Това направи и съдийската бригада, начело с англичанина Антъни Тейлър.

Минути след падането на Ериксен, на терена слезе и неговата съпруга, която бе утешавана от вратаря Каспер Шмайхел и Симон Кяер.

Медицинските лица имаха нужда от близо десет минути, за да окажат лекарска помощ на Ериксен, който по всичко личеше беше изгубил съзнание. В това време всички играчи на датчаните бяха заобиколили своя съотборник, за да не могат камерите и хората по трибуните да виждат какво се случва.

След като бе качен на носилка, Ериксен бе транспортиран извън терена отново заобиколен от датските футболисти, които също бяха направили своеобразен параван от плат.

Журналистът на beIN Sports Джамал Джабали сподели в социалните мрежи, че Ериксен е жив и е в стабилно състояние. Ройтерс също потвърди новината, като халфът е помахап с ръката си при изнасянето му от терена на носилка и е дишал с кислородна маска./tribune.bg

CHF CHF 1 2.01549
GBP GBP 1 2.2841
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.63583
USD USD 1 1.83147