Обявиха стартовата програма на US Open, Гришо започва във втория ден

Спорт 29.08.2020 16:20 Снимка: ДНЕС+

Обявиха стартовата програма на US Open, Гришо започва във втория ден

Вече е ясно кога ще започне участието си на тазгодишното Открито първенство на САЩ първата ни ракета Григор Димитров. Поставеният под №14 в схемата хасковлия ще играе с американеца Томи Пол във втория ден на турнира от “Големия шлем” в Ню Йорк.

Двубоят е в нощта на вторник срещу сряда. По програма мачът е последен на втория по големина корт в комплекса - “Луис Армстронг Стейдиъм”. Срещата е втора от вечерната сесия и ще започне след края на мача между американката Медисън Кийс (№7) и унгарката Тимеа Бабош. Двете ще премерят силите си най-рано в 00:00 часа българско време.

Във вторник на кортовете в Голямата ябълка ще видим и две българки - правещата своето завръщане след тригодишно отсъствие в професионалния тенис Цветана Пиронкова и действащата първа ракета на България при дамите Виктория Томова.

Пиронкова ще има за съперничка рускинята Людмила Самсонова, а задачата пред Томова е доста по-сложна - поставената под №22 в схемата американка Аманда Анисимова. Организаторите все още не са обявили пълната програма за вторник и не са ясни часовете, в които ще играят двете българки.

В първия ден на турнира участието си започва главният фаворит за титлата при мъжете - световният №1 Новак Джокович.

При дамите пък на корта в понеделник ще видим водачката в схемата при жените Каролина Плишкова, Анжелик Кербер и Наоми Осака.

Във втория ден на турнира участието си започват Анди Мъри и миналогодишният финалист Даниил Медведев, както и сестрите Винъс и Серина Уилямс./tribune.bg

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911