Ново тежко изпитание за националния отбор по футбол

Спорт 28.03.2021 13:37 Снимка: ДНЕС+

Ново тежко изпитание за националния отбор по футбол

Националният отбор на България приема Италия в мач от световните квалификации. Срещата е тази вечер от 21:45 часа на Националния стадион "Васил Левски". 

В четвъртък вечер "лъвовете" загубиха с 1:3 от Швейцария в първия си мач. Възпитаниците на Ясен Петров допуснаха три гола в рамките на шест минути в началото на мача, след което "кръстоносците", явно приятелски настроени, спряха да играят. В същото време Италия надви с 2:0 Северна Ирландия.

Очаква се селекционерът Ясен Петров да направи поне четири промени в титулярния си състав тази вечер. На вратата отново ще е Пламен Илиев. Пред него в отбрана ще играят Страхил Попов, Сисиньо, Васил Божиков и Валентин Антов. В средата на терена ще се разчита на Ивайло Чочев, Георги Костадинов и Кристиян Малинов. Атаката ще води Андрей Гълъбинов, подпомаган от Кирил Десподов и Спас Делев. На пейката ще седната Георги Йомов и Петър Занев. Футболистите на ЦСКА играха много слабо срещу швейцарците.

Селекционерът на Италия Роберто Манчини планира куп промени в своя състав. Джорджо Киелини и Доменико Берарди изобщо не пътуваха за София. На тяхно място ще играят Франческо Ачерби и Федерико Киеза. Очаква се в средата на терена да са халфовете на Интер Николо Барела и Стефано Сенси. Атаката ще води Андреа Белоти, а на пейката ще остане Чиро Имобиле. 

България има добри спомени от последното гостуване на Италия. Преди шест години двубоят на "Васил Левски" завърши 2:2. Тогава още в 4-ата минута Йордан Минев си вкара автогол. "Трикольорите" обърнаха след попадения на Ивелин Попов (11) и Илиян Мицански (17). Едва в 84-ата минута "скуадрата" се добра до равенството с гол на Едер./Топ Спорт

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911