НБА разследва Лу Уилямс за посещение на стриптийз бар

Спорт 26.07.2020 13:21 Снимка: ДНЕС+

НБА разследва Лу Уилямс за посещение на стриптийз бар

Баскетболистът от Националната баскетболна асоциация Лу Уилямс е разследван от лигата за посещение на стриптийз клуб, след като напусна комплекса „Уърлд Дисни“ в Орландо, за да отиде на погребение, съобщиха американските медии.

33-годишният играч на Ел Ей Клипърс получи разрешение да напусне курорта в Орландо, където баскетболистите от НБА живеят и работят по време на пандемията от коронавирус, след смъртта на бащата на приятел, предаде ESPN. Уилямс бе заснет в стриптийз бар Magic City в Атланта в четвъртък вечер, с питие в ръка и НБА маска за лице. Снимката, публикувана на профила на американския рапър Джак Харлоу в Инстаграм, по-късно беше изтрита. Уилямс е казал на НБА, че отишъл на вечеря там след погребението, пише ESPN.

На своя официален Туитър акаунт, той написа в събота: „Попитайте който и да е от съотборниците ми кой е любимият ми ресторант в Атланта. Никой не купонясва. Успокойте се, хаха“. Той ретуийтна и похвали от Magic City и други лица, които го защитават. Лигата се опитва да разбере къде другаде е можел да бъде Уилямс, за да постави точна рамка на неговата карантина. След като той вече се завърна, ще бъде поставен под самоизолация за четири дни – с редовно тестване за коронавирус – и потенциално удължаване на периода под карантина в зависимост от препоръките на медицинските експерти.

В събота старши треньорът на „ножиците“ Док Ривърс, видимо раздразнен преди контролата с Вашингтон Уизардс, каза: „Не мога да кажа много за това пътуване. Не бях с него. Очевидно, тези снимки се появиха, и е нещо, което не харесваме и одобряваме“. Двама други играчи в отбора – Монтрезъл Херъл и Патрик Бевърли, напуснаха кампуса тази седмица по лични причини, и не са се завърнали към тима. Тези липси могат да се окажат ключови преди градското дерби с Лейкърс идния четвъртък, с което ще бъде даден рестарт на редовния сезон в НБА./БГНЕС

CHF CHF 1 2.01549
GBP GBP 1 2.2841
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.63583
USD USD 1 1.83147