Нагелсман поема Байерн след края на сезона

Спорт 27.04.2021 15:06 Снимка: ДНЕС+

Нагелсман поема Байерн след края на сезона

Юлиан Нагелсман ще застане начело на Байерн Мюнхен от следващия сезон, като ще замени на поста Ханзи Флик, потвърдиха от пресслужбата на действащия германски и европейски клубен шампион. 33-годишният специалист ще пристигне на „Алианц Арена“ от РБ Лайпциг за петгодишен срок, след като Флик, чиито взаимоотношения със спортния директор на баварците Хасан Салихамиджич се влошиха, поиска договорът му с клуба да бъде прекратен.

"За мен последните две години бяха незабравими. Беше невероятно. Успехите са възможни само колективно. Един треньор не е нищо без отбор и аз извадих късмет да ръководя фантастични играчи тук в Мюнхен", каза Флик, който изведе баварците до шест трофея в рамките на една календарна година и ще си тръгне вероятно с титла в Бундеслигата, девета подред за мюнхенци. „Байерн уважи молбата на действащия старши треньор Ханзи Флик да прекрати договора му на 30 юни, 2021, две години по-рано от първоначалната дата на изтичане на контракта“, споделиха от клуба в свое изявление.

"Напускам РБ Лайпциг с тежко сърце. Имах възможността да ръководя специален тим тук в клуб с огромни възможности и най-добрите възможни условия за работа. Всеки в клуба, включително щабът, който работи с тима, гарантираха, че ние написахме много истории в клубните книги и продължаваме да го правим. Много съм горд с това", каза Нагелсман за официалния сайт на "биковете".

 

 

Нагелсман никога не е криел желанието си да води Байерн, особено след като произхожда от регион Бавария. Той спаси Хофенхайм от изпадане, когато пое състава през февруари 2016. През следващия сезон той ги класира за първи път в Шампионска лига, разчитайки на атрактивен стил на игра. Германецът застана начело на Лайпциг през юни 2019 и през миналия сезон изведе отбора до полуфиналите на Шампионска лига за първи път в тяхната история, като преди това стана най-младият наставник, печелил елиминационен мач в надпреварата. Този сезон неговият тим замести Борусия Дортмунд като основен конкурент на Байерн за шампионската титла./БГНЕС

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911