Мбапе е информирал ПСЖ, че иска да напусне следващото лято

Спорт 13.09.2020 15:06 Снимка: ДНЕС+

Мбапе е информирал ПСЖ, че иска да напусне следващото лято

Килиан Мбапе е заявил пред ръководството на Пари Сен Жермен намерението си да напусне клуба следващото лято след четири години в редиците на френския шампион. Според The Times 21-годишният футболист иска да продължи кариерата си в друг отбор, като сред вероятните дестинации са Висшата лига и Ла Лига.

„Килиан Мбапе е информирал ръководството на ПСЖ, че възнамерява да напусне след края на сезона, за да продължи кариерата си в друг клуб. Французинът заяви открито преди време, че се възхищава на Юрген Клоп и неговия Ливърпул, 21-годишният футболист е устремен към трансфер във Висшата лига или Ла Лига. Въпреки това, Мбапе е разяснил, че планира да остане още един сезон в Париж, което ще позволи на техническия директор Леонардо последен летен трансферен прозорец, в който да намери подходящ заместник на френската звезда“, споделя журналистът от The Times Дънкан Касълс.

От информацията става ясно още, че той е заинтригуван от възможността да премине в Манчестър Юнайтед, но симпатизира особено и на шампиона Ливърпул. Обсъждайки мърсисайдци по-рано тази година, Мбапе сподели: „Това, което прави Ливърпул в момента, е невероятно. Когато ги наблюдаваш на терена си мислиш, че всичко е лесно, но не е. Играчите са концентрирани, играят мачове на всеки три дни и печелят непрекъснато“.

165-те млн. паунда, които ПСЖ заплати на Монако за Мбапе през 2018 остава втория най-скъп трансфер в историята на футбола, и след реализираните 90 гола в 124 мача за френския шампион, той остава един от най-високоценените футболисти в света./БГНЕС

CHF CHF 1 2.01134
GBP GBP 1 2.2729
RON RON 10 3.93045
TRY TRY 100 5.62332
USD USD 1 1.83233