Манчестър Сити се отказа от Меси

Спорт 31.03.2021 14:15 Снимка: ДНЕС+

Манчестър Сити се отказа от Меси

Лидерът в английската Висша лига - Манчестър Сити няма да осъществи амбициозната си идея да привлече звездата на Барселона Лионел Меси.

Смяташе се, че „гражданите“ са фаворити за аржентинеца, след като нападателят изрази желанието си да приеме ново предизвикателство миналото лято.

Меси обаче не успя да напусне клуба и сега, при новия наставник Роналд Куман и завърналия се на президентския пост Жоан Лапорта, Меси отново се радва на футбола и изглежда, че може и да остане, въпреки че настоящият му договор изтича след края на сезона.

Според испанското издание „Sport“, Сити са били силно заинтересовани от идеята да вземат Меси миналото лято, но сега те вече „са хвърлили кърпата“, убедени, че аржентинецът ще поднови контракта си с Барса. В доклада се посочва, че Сити ще подпише със сигурност с нов нападател това лято, за да замени напускащия Серхио Агуеро, а кандидатите са Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд, Хари Кейн от Тотнъм и Ромелу Лукаку от Интер.

„Sport“ добавя, че Пари Сен Жермен сега остава „единствената алтернатива“ пред Меси, ако аржентинецът реши все пак да си тръгне от „Камп Ноу“ през лятото. /tribune.bg

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911