Лудогорец U18 ще играе в младежката Шампионска лига, Домусчиев ги похвали

Спорт 21.07.2020 13:42 Снимка: ДНЕС+

Лудогорец U18 ще играе в младежката Шампионска лига, Домусчиев ги похвали

Лудогорец U18 спечели Купата на БФС след успех с 3:1 над Септември (София) и за втора поредна година ще участва в Младежката Шампионска лига. Малките "орли" изиграха изключително силен мач и не поставиха под съмнение победата си в старопрестолния град.

Срещата започна отлично за разградчани. Играчите на Стефан Славов поведоха още във втората минута, когато след ъглов удар Алекс Луканов откри резултата.

В 18-ата минута разградчани имаха много добра възможност да удвоят. Хидает Хюсеин бе оставен сам в наказателното поле, но не успя да преодолее стража на Септември. Две минути по-късно удар на Симеон Александров от столичния тим излезе в аут. В 52-ата минута Георги Николов от състава на Лудогорец удари греда. Той стреля с глава след центриране отляво, но нямаше късмет да се разпише. Две минути след това отличен шанс имаше и Петър Георгиев, но и той не успя да удвои аванса на разграчани.

Минута по-късно Септември получи право да изпълни дузпа за нарушение на Теодор Цветанов срещу Кристиан Тасков. Цветанов получи жълт картон. Симеон Александров бе точен от бялата точка и изравни 1:1. След изравнителното попадение столичани имаха още две добри положения. При първото шут на Мартин Тодоров бе избит от вратаря на Лудогорец, а при второто изстрел от дистанция на Стоян Стоичков излезе в аут.

В 67-ата минута Лудогорец удари втора греда. Хидает Хюсеин изпълни добре пряк свободен удар, но малко не му достигна да вкара. Това стори Петър Георгиев в 72-ата минута, който отбеляза след неубедителна намеса на стража на Септември. В 84-ата минута вратарят на Лудогорец изби в корнер далечен удар на играч на Септември, а малко по-късно стражът улови изстрел на Мартин Стойчев.

В 86-ата минута Петър Георгиев отбеляза втория си гол в мача. Той получи подаване отдясно от Георги Николов, бе оставен сам в наказателното поле и оформи крайния резултат 3:1. По този начин за втора поредна година Лудогорец ще представя България в Младежката шампионска лига U19, като през миналия сезон разградчани записаха историческа първа победа в турнира. След последния съдийски сигнал "орлите" триумфираха заслужено и се окичиха със златните медали. Младите таланти на клуба вдигнаха във въздуха треньора си Стефан Славов, а след това и купата на БФС.

Проф. Лъчезар Димитров връчи купата на шампионите.
Ето какво е написа Домусчиев в официалната си страница във "Фейсбук":

"Момчета, поздравления за спечелената Купа! Радвам се, че усилията, които положихте през сезона, дадоха резултат. Продължавайте в същия дух! Вие затвърдихте позицията си на най-добрия отбор и заслужено ще играете в Младежката Шампионска лига. Не спирайте дотук! Бъдете още по-напористи, дисциплинирани и трудолюбиви. В трудните моменти проявявайте характер. Лудогорец вярва във вашите възможности и разчита на вас. Бъдете уверени в себе си и играйте със самочувствие в Младежката Шампионска лига. Успех в Европа!" /tribune.bg

CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594