Лудогорец има нов вратар

Спорт 01.03.2021 10:31 Снимка: ДНЕС+

Лудогорец има нов вратар

Стражът направи любопитно разкритие.

Лудогорец привлече вратаря Кристиян Кахлина от ХНК Горица. След продължителни преговори двата клуба стигнаха до споразумение. Новината беше обявена официално в сайта на първодивизионния хърватски тим.

Кахлина ще играе в Лудогорец под наем до 31 май, след което българският шампион може да откупи правата на 28-годишния вратар. Според публикации в Хърватия, играчът ще струва на разградчани 1 млн. евро.

Той трябва да пристигне днес в България.

Кахлина носи екипа на Горица през последните 4 години, записвайки над 150 мача за клуба. В Лудогорец той ще има възможност отново да работи с треньора Валдас Дамбраускас, с когото бяха част от хърватския клуб само допреди няколко месеца.

През 2021 година вратарят все още не е играл, тъй като се възстановява от счупен пръст, след като пострада срещу Хайдук в последния си мач през 2020 година.

„Вчера имахме тренировка. След това като се прибрах вкъщи, ми се обади Валдас Дамбраускас, който ме попита дали съм готов да помогна на отбора му. Аз отговорих, че съм готов“, сподели Кахлина.

„В събота договорихме условията с Лудогорец, а днес (б.р. - неделя) сделката между клубовете бе финализирана“, продължи 28-годишният вратар.

„Не очаквах този трансфер да се осъществи. Вече се бях примирил, че ще изчакам до лятото. Това обаждане от Дамбраускас дойде в неочакван момент от мен. Знам в какъв отбор отивам - реномиран, който има много големи амбиции. Лудогорец разполага с фантастична база, която предоставя отлични условия за тренировъчен процес и за възстановяване. Целта на Лудогорец през този сезон е да спечели титлата и купата“, каза още Кахлина./tribune.bg

CHF CHF 1 2.01549
GBP GBP 1 2.2841
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.63583
USD USD 1 1.83147