Локомотив (Пд) отстрани Левски, ще защитава трофея си на финала

Спорт 23.06.2020 23:24 Снимка: ДНЕС+

Локомотив (Пд) отстрани Левски, ще защитава трофея си на финала

Двата тима завършиха 0:0 в реванша

Носителят на трофея Локомотив (Пловдив) се класира за финала на турнира за купата на България за втора поредно година, след като завърши 0:0 при гостуването си на Левски в срещата-реванш от полуфиналите на надпреварата.

"Черно-белите" бяха спечелили първата среща с 2:0 и с организирана и дисциплинирана игра по силния дъжд на стадион "Георги Аспарухов" не дадоха много шансове на съперника, а и вратарят на гостите Мартин Луков беше много стабилен.

Двубоят беше последен за капитана на "сините" Живко Миланов, който обяви, че прекратява кариерата си след 231 срещи с екипа на родния си клуб.

Миланов беше награден от изпълнителния директор на столичани Павел Колев, както и от БФС, за цялостната му кариера. Той беше бурно аплодиран и от феновете на трибуните.

Вторият капитан Иван Горанов пък получи специална фланелка с номер 100 по повод юбилейния си стотен мач за Левски.

Въпреки че трябваше да наваксват два гола, старши треньорът на домакините Георги Тодоров пусна стартов състав без чист нападател, а на върха на атаката действаше полузащитника Стайн Спиерингс.

Левски стигна до първия си и единствен по-добър шанс през първото полувреме в 24-ата минута, когато Франко Мазурек изведе Станислав Иванов в дясно в пеналта, но крилото не успя да намери целта от 7-8 метра.

Локомотив пък пропусна своята добра възможност малко в 43-ата минута. След центриране от ляво Бирсент Карагерен засече отблизо от въздуха, но Георги Георгиев показа отличен рефлекс и изби.

Левски направи няколко силни минути в средата на второто полувреме и на няколко пъти беше близо до откриването на резултата.

В 64-ата минута Иван Горанов центрира от ляво и Паулиньо засече с глава от десетина метра, но Луков изби в корнер.

В следващата атака след центриране от корнер Холмар Ейолфсон върна топката към границата на малкото наказателно поле и Найджъл Робърта отправи акробатичен ножичен удар от въздуха, но в обсега на Луков, който направи ново отлично спасяване.

В края "сините" отново натиснаха. В 88-ата минута Луков направи още едно страхотно спасяване. Той изби удар с глава от 5 метра на Робърта под гредата след подаване на Горанов от ляво.

В добавеното време Янис Каргас с глава след центриране от корнер прати топката в мрежата, но главният рефер Никола Попов не призна гола, след като видя нарушение в атака на гръцкия защитник срещу Диниш Алмейда.

След мача със сълзи на очите Живко Миланов се сбогува с публиката на "сините".

Локомотивци ще защитават трофея си от миналата година на финала на 1 юли срещу победителя от сблъсъка ЦСКА София - Ботев (Пловдив), чийто реванш е в сряда от 20.30 ч.  /tribune.bg

CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827