Локо Пд надви Етър след два късни гола

Спорт 06.06.2020 09:14 Снимка: ДНЕС+

Локо Пд надви Етър след два късни гола

Локомотив (Пловдив) се завърна към мачовете в efbet Лига с успех над Етър с 2:0 при домакинството си на "Лаута". В първата среща в елита след извънредната близо тримесечна пауза, "смърфовете" се върнаха към победите, след като преди извънредната ситуация бяха влезли в лоша серия и записаха загуба и равен срещу Берое и Витоша (Бистрица).  

Мачът започна с добра възможност за Локомотив (Пловдив) още в 3-ата минута, като Умарбаев центрира на втора греда, където Лукас Масоеро успя да се освободи, но не и да насочи удара си с глава в очертанията на вратата. В 7-ата минута Бирсент Карагарен намери Аралица на границата на наказателното поле. Хърватинът овладя, след което стреля към вратата, но много неточно.

Пет минути след това Анте Аралица се отчете със сериозен пропуск, след като удар на  Умарбаев, срещнал тялото на защитник в лилавостигна пред Аралица, който не успя от няколко метра да прати топката във вратата зад Анатоли Господинов, а шутира високо над напречната греда.

В 40-ата минута Карагарен пробва да изненада Господинов с шут от далечна дистанция, който прелетя над вратата.

След почивката Бруно Акрапович направи смяна в състава си. В игра се появи Милош Петрович, който замени Момчил Цветанов. През първите 15 минути футболистите на Локомотив се установиха трайно в половината на Етър в търсене на гол, а гостите чакаха своя шанс на контраатаки.

Малко след час игра Йорданов можеше да отбележи ефектен гол във вратата на Луков след като се опита да прехвърли стража на Локомотив с шут от малък ъгъл извън наказателното поле. Топката кацна на напречната греда и след това беше изчистена от защитата в "черно-бяло".

Така се стигна до 76-ата минута, когато Локомотив успя да поведе в резултата. Точен бе новото попълнение Доминик Малонга. Нападателят се разписа в официалния си дебют с глава след добро центриране на Йосип Томашевич от левия фланг.

Локомотив продължи да играе по-силно, търсейки да реши всичко в мача с втори гол. Той дойде шест минути преди края, но го отбеляза халфа на гостите Антон Огнянов, след като протегна крак при центриране на Карагерен и прати неспасяемо топката в собствената си врата.

Така с трите си точки, Локомотив събра 49 и се доближи на шест зад лидера Лудогорец и е на три пред Левски. Именно разградчаните и "сините" ще се изправят един срещу друг тази вечер в дългоочакван сблъсък на върха. Етър пък остава десети с 24 точки./tribune.bg

CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827