Лион изхвърли Манчестър Сити от Шампионската лига

Спорт 16.08.2020 14:12 Снимка: ДНЕС+

Лион изхвърли Манчестър Сити от Шампионската лига

Лион поднесе поредната изненада в Шампионската лига и изхвърли от надпреварата Манчестър Сити. Френският тим се наложи над английския с 3:1 на стадион “Жозе Алваладе” в Португалия и се класира за полуфиналите.

Соченият за фаворит отбор на Манчестър Сити излезе със самочувствие и контролираше събитията на терена, но изненадващо получи гол в средата на първото полувреме. Максуел Корне в 24-ата минута с фалцов удар направи вратаря на Сити Едерсон безпомощен. Домакините претендираха за засада, но системата за видеоповторения показа, че такава няма.

Сити продължиха своята доминация, но не успяха да стигнат до изравнителен гол до края на първото полувреме. Кевин Де Бройне възстанови равенството в 69-ата минута. След това обаче “гражданите” обаче направиха много непростими пропуски и бяха наказани за тях. Влезлият като резерва Муса Дембеле 1/4 час преди края се разписа четири минути след появата си на терена. Този гол също бе проверен с VAR и също се оказа редовен. Отново Муса Дембеле бе точен в 87-ата минута и попари надеждите на англичаните за продължаване в турнира. Малко преди това Рахийм Стърлинг направи уникален пропуск, след като от близко разстояние не можа да уцели опразнената врата.

Лион се присъединява към вече класиралите се за тази фаза Байерн Мюнхен, Пари Сен Жермен и Лайпциг. Съперник на Лион в предпоследната фаза ще бъде Байерн Мюнхен, който вчера развинти Барселона с 8:2./БГНЕС

CHF CHF 1 2.01114
GBP GBP 1 2.29006
RON RON 10 3.93195
TRY TRY 100 5.66429
USD USD 1 1.83543