Левски най-накрая спечели през 2020 година

Спорт 14.06.2020 23:28 Снимка: ДНЕС+

Левски най-накрая спечели през 2020 година

"Сините" надвиха Арда като гости

Левски спечели още първия си мач след края на ерата "Хубчев". "Сините" надвиха с 3:1 Арда на "Лаута" и прекъснаха серията си без победа, която продължи над шест месеца. Успехът помогна на столичани да се изравнят по точки с Локомотив Пд и ЦСКА, които по-късно тази вечер излизат в пряк двубой за второто място. В момента и трите тима имат по 49 т. 

 
Новият треньор на Левски Георги Тодоров изпълни заканата си и направи редица промени в стартовия състав. Първи официален мач на вратата на "сините" записа Георги Георгиев. Той застана под рамката вместо Милан Миятович. Титуляр започна и друг дебютант - 18-годишният Костадин Илиев. В средата на терена наставникът заложи на Нашименто, а атаката беше предвождана от Станислав Костов. Паулиньо пък се завърна след контузия. На пейката седнаха Мартин Райнов и Стайн Стиърингс. 
 
Левски можеше да удари още във втората минута. Дени Алар центрира остро в наказателното поле, където Янис Каргас се размина с топката. Домакинте отговориха с отличен пробив на Светослав Ковачев, който завърши с подаване към Румен Руменов, чийто удар от границата на наказателното поле обаче беше срещна тялото на Каргас.В 19-ата минута гол на Левски правилно беше отменен. Станислав Костов с разписа. Преди удара обаче той игра с ръка и реферът Петър Костадинов отсъди нарушение в полза на домакините вместо да посочи центъра.
 
Двата отбора не отправиха нито един точен удар в първи половин час на мача. Първият дойде в 34-ата минута, когато Паулиньо получи подаване от Нашименто финтира съперников защитник и стреля. Вратарят Банков обаче спаси. Три след това Паулиньо отри резултата с удар от въздуха - 0:1.
 
Арда реагира светкавично и в 41-ата минута успя да изравни. След центриране на Руменов, Василев реализира с глава.В 59-ата минута домакините пропуснаха отлична възможност да изравнят. Отлична комбинация между Александър Георгиев и Спас Делев в наказателното поле на гостите завърши с центриране успоредно на голлинията. Не се намери обаче кой да засече топката, която в крайна сметка беше изчистена от Костадин Илиев.
 
Малко след това Георги Тодоров включи в игра Стайн Спиерингс. В 65-ата минута именно той реализира нов гол във вратата на Николай Банков. Станислав Иванов получи отдясно и центрира в наказателното поле, където Спиерингс технично прати топката в мрежата.
 
Арда опита да притисне съперника, но отбраната пред Георги Георгиев успя да се справи. В добавеното време Банков излезе, за да спаси удар на Иванов, но топката мина през краката му и от голлинията Матрин Петков я прати за трети път в мрежата на домакините./tribune.bg
CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911