Лайлс: Коулмън трябва да бъде по-отговорен

Спорт 02.08.2020 20:18 Снимка: ДНЕС+

Лайлс: Коулмън трябва да бъде по-отговорен

Световният шампион на 200 м Ноа Лайлс заяви, че сънародникът му от САЩ – спринтьорът Крисчън Коулмън, трябва да покаже по-голяма отговорност, след като бе временно наказан за нарушение на правилата за местонахождение при допинг тест.

Коулмън, световният шампион 100 м, бе близо до забрана миналата година за пропускането на три теста, но бе наказан през юни след ново нарушение на правилника. В резултат на това той може да пропусне Игрите в Токио догодина. Лайлс, който заедно с Коулмън беше част от щафетата на САЩ, която спечели златото на 4х100 м на Световното през 2019, каза, че потенциална забрана за 24-годишния му съотборник може да нарани шансовете им на Олимпиадата в японската столица.

Просто се надяваш за малко повече отговорност. Боли, защото искаме да отидем в Токио и се целим в световния рекорд“, сподели Лайлс за BBC. 23-годишният състезател преди каза пред американските медии, че отношенията му с Коулмън не са много добри, но не иска да види сънародникът му наказан. Три пропуска при осведомяване местонахождението или неразположението на уговорения час, всичките в рамките на 12-месечен период, могат да доведат до наказание от едва или две години.

Не пожелаваш на никого да пропуска тестове. Това е най-бързият начин за инцидентно наказание. Системата за местонахождение е доста лесна за мен. Мисля, че имаше два случая, в които пропуснах тестове – веднъж по тяхна вина, веднъж по моя. Те се случиха в напълно различни години и оттогава насам не съм пропускал тестове. Ако си пропуснал един, определено трябва да си намериш човек, който да следи за това“, посъветва за финал Лайлс/БГНЕС

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911