"Лъвовете" заминаха за Белфаст без двама защитници

Спорт 30.03.2021 13:30 Снимка: ДНЕС+

"Лъвовете" заминаха за Белфаст без двама защитници

България ще изиграе третия си мач от квалификационния цикъл за Катар 2022.

Селекционерът Ясен Петров е освободил десния защитник Страхил Попов от разширения състав на националния отбор, тъй като не планирал да го използва и в предстоящото гостуване на Северна Ирландия в третата ни поредна световна квалификация в рамките на седмица.

Сисиньо е с контузия и не отлетя със съотборниците си за Белфаст днес.

Отсъствието им означава, че Бирсент Карагарен ще играе като десен защитник или халф-бек, в зависимост от схемата, която ще избере селекционерът Ясен Петров.

Макар и инкасирали две демотивиращи загуби срещу фаворитите, след мача с италианците Ясен Петров и футболистите му обявиха, че не всичко е отнесено от торнадото и има върху какво да се стъпи. А срещу Северна Ирландия не просто няма да има страх от нов резил, напротив.

“Срещу следващия съперник ще имаме по-голямо самочувствие. Отиваме да го победим и изобщо не се съмнявам в това”, заяви дебютиралият за България Петър Витанов.

“Северна Ирландия не е Италия, но слаби отбори няма”, коментира Ясен Петров.

В сряда за гостуването на “Уиндзор парк” ще му се наложи отново да прави промени в състава - и заради умора, и заради стратегията. До последно ще се разчита Кирил Десподов да бъде в състояние да играе, след като получи травма при гола си срещу Швейцария и пропусна мача с Италия.

Десподов участва в последната тренировка на българска земя преди излитането за Северна Ирландия.

Сравнително добра новина в лагера на националите е, че и третите поредни PCR тестове в рамките на седмица показаха отрицателни резултати за всички футболисти и членове на щаба.

Северна Ирландия игра контрола със САЩ и загуби с 1:2, но треньорът им запази почти всички свои основни футболисти за квалификацията с България.

Логично домакините се настройват да нанесат поражение на “лъвовете”, като все още говорят, че през това минава и пътят към преследване на лидерите в групата Италия и Швейцария. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827