"Лъвовете" излизат за първа победа в Лигата на нациите

Спорт 15.11.2020 13:19 Снимка: ДНЕС+

"Лъвовете" излизат за първа победа в Лигата на нациите

Българският национален тим по футбол ще търси първата си победа в Лигата на нациите. Възпитаниците на селекционера Героги Дерменджиев се изправят срещу тима на Финландия на националния стадион „Васил Левски” в София.

Двубоят е с начален час 19,00. Рефер на срещата е литовецът Донатас Румшас.

След първите четири кръга от надпреварата, България заема последното място в своята група 4 от Лига B. До този момент „трикольорите” инкасираха три поражения и едно равенство. Лидер във временното подреждане е съставът на Уелс, следван от Финландия и Ирландия.

В исторически план Финландия е удобен съперник за България. В деветте срещу помежду си до този момент, родните национали имат седем успеха, едно равенство и едно поражение, което дойде преди месец с Хелзинки, когато загубиха с 0:2.

Очаква се днес селекционерът Георги Дерменджиев да заложи на доста експериментален състав, имайки се предвид факта, че в последните дни куп футболисти от състава дадоха положителен тест за коронавирус и бяха карантинирани. На техните места бяха извикани нови играчи, които трябва да оправдаят гласуваното им доверие.

Ето мнението на наставника преди днешния двубой:

„Десет човека ни напуснаха лагера за кратък период от време и други ги замениха. Това хич не е малка бройка. Тези, които са тук, трябва да играят и това е“, започна селекционерът на България.

„Финландия е добър отбор, който се класира и за Евро 2020. Мисля, че направихме добър мач, но загубихме, така че сега трябва да се постараем да направим по-добър мач. Двубоят с Гибралтар беше служебно назначен от УЕФА, нямахме избор. Наясно съм със състава за утре. Имаме една тренировка и ако всички са здрави, то съставът вече е ясен“.

„Независимо от противника ние винаги излизаме за победа и искаме да вземем точки от оставащите срещи. Финландия е съперник, който беше изпаднал до ситуация, близка до нашата, но те съумяха да възвърнат качеството в играчите и това вече е много добър съперник, който е над средно европейско ниво и не е случайно, че победиха Франция като гост“.

Финландия се класира за Евро 2020, а само преди няколко дни скандинавците удариха световния шампион Франция в Париж с 2:0. В България те ще търсят задължителен успех, за да продължат борбата за първото място със състава на Уелс, който днес приема Ирландия. /tribune.bg

CHF CHF 1 2.01549
GBP GBP 1 2.2841
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.63583
USD USD 1 1.83147