Крушарски разкри причината за раздялата на Акрапович с Локо Пд

Спорт 16.11.2020 08:53 Снимка: ДНЕС+

Крушарски разкри причината за раздялата на Акрапович с Локо Пд

Босът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски коментира раздялата с треньора Бруно Акрапович. Босненецът пое ЦСКА.

"Ако се върнем малко по-назад, нашата положителна дейност е колективната игра. Ако някой мислеше, че това е постигнато с един човек и една магическа пръчка, не е така. Не съм разкривал нищо от кухнята, няма и да разкрия. Държа на колективния метод на управление, а не на дребните игрички, които се въртят. Ако някой казва, че има настроения срещу някой, това е абсурд. Нещата при мен се назовават с имена, а не с "рекъл" или "казал". Всичко беше спокойно до момента, в който казах на Аралица - "лови пътя". Не може да се държи по този начин, по който аз съм го търпял в Пловдив. Каквото и да говори Бруно, това е част от ябълката на раздора. Имаше няколко обаждания от ЦСКА. Имало е. Но това мен не ме притеснява. Лесно ще стигнеш до там, откъдето си тръгнал", започна Крушарски.

"Защо трябва да съм разочарован?. През мен са минали хиляди хора. Аз съм човек, който оценява приятелството. Не, ние се чухме по телефона. Трябваше да направим една среща, да изясним някои неща в клуба. Това беше петък след тренировката. Аз разбрах, че има забежки вляво. Аз съм психолог. Човек като ми говори, аз знам какво мисли. Той като дойде на срещата на НСА, още от първия му въпрос казах "знам". Той се учуди. Аз не разубеждавам никого. Който ме харесва, да ме харесва, който не ме харесва - да си търси друго поприще. Вдигнаха малко повече спортната злоба. Вдигнаха ми вътрешните сетивни чувства, за да направя така, че Локомотив да постигне, това което иска".

"Сантиментите ги оставям у дома при жена ми. Ако мислите, че този отбор не съм го надъхал аз в една част. Аз наложих няколко човека в отбора - 5 човека. Те сега теглят локомотив напред. Човек трябва да е много дебелокож, за да не го знае. Това не е правилно. За мен човек сам си избира съдбата. Аз съм заставал зад него. Аз защитавам позицията на човека, който работи. Може да видите и предприятието. Хората бачкат като луди, за да изкарвам пари и да издържам отбора. Държа на хората, които ме уважават. Феновете имат право, защото не се прави така, по средата на сезона да хвърляш кърпата и да бягаш. Това е действието и на ЦСКА. Те да му мислят на следващия мач с нас. За да стигнат до първото място, трябва да отрежат релсите на Локомотив. Мен това не ме притеснява", продължи босът на "смърфовете".

"Футболистите докато имат договори са играчи на Локо (Пловдив). Няма клаузи в договора на Акрапович. Когато един човек реши да предаде друг, хубаво е да си тръгва. С Тунчев бях говорил преди време, че се целя в него да продължи нататък. Това е история. Държа на хората, които са верни и правят нещо и надграждат. За мен със Сашо ще направим повече, отколкото до момента. Те са взели ценното, което им трябва. Благодаря за смелостта в контролната среща на Тунчев - пусна 7 юноши. Това е пътят", каза Крушарски.

"Темата с базата се търкаля 5 години. Накрая нероден Петко излезе. Получихме миналата седмица разрешение за строеж. Скоро ще започна да изграждам базата. Тя няма да стане толкова бързо. Догодина децата ще могат да се радват за два терена. Сега на един изкуствен терен не става нищо.

"Моите планове за строеж са за 3 години да стане общежитието, за да имаме някакъв завършен цикъл. Аз помагам на Рилец, на Рилски спортист, на женския отбор, от Безден ме поканиха. Бившият министър на туризма е най-големия приятел на президента на Реал Мадрид. Ние ако такива не ги използваме, какво правим? Научих, че са създали школа за деца с неравностойно положение във Видин. Селата загиват. Само с такива хора и помощи нещата могат да вървят напред", каза Крушарски, който пожела победа на националния отбор.

"Късно ми е ставам лидер. Аз мога да помагам на лидерите. Ние трябва да се обединим около човек, който малко или много е направил за футбола. Трябва да сложим млади хора, които имат желание и хъс да помогнат на българския футбол", добави шефът на "смърфовете". /tribune.bg

CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827