Кралев и Ангелов с план за ваксиниране на спортистите на Олимпийските игри

Спорт 17.02.2021 18:55 Снимка: ДНЕС+

Кралев и Ангелов с план за ваксиниране на спортистите на Олимпийските игри

Министър Кралев и министър Ангелов обсъдиха ваксинирането на атлетите за Олимпийските игри в Токио по време на работна среща. Те взеха решение за изработване на план за имунизиране срещу COVID-19 на спортисти и треньори. Екип от експерти на двете министерства ще разработи детайлно предложение. То ще бъде представено на федерациите, които ще изпращат спортисти на квалификациите за Олимпийските игри, както и на самия турнир в Токио.

Все още стои открит въпросът дали да се допуснат зрители на състезанията. Това означава, че българските спортисти трябва да бъдат защитени от възможността да бъдат заразени с COVID-19, което от своя страна би възпрепятствало участието им в това най-престижно състезание.

Ангелов опълни, че ваксинирането на българските спортисти ще бъде направено в най-кратки срокове. По време на срещата присъстваха генералният секретар на Български олимпийски комитет Белчо Горанов, Антоанета Боева - директор на Дирекция "Спорт за високи постижения" в ММС, Д-р Стефан Стругаров, председател на медицинската комисия на БОК и д-р Георги Дамянов, изпълнителен директор на СБАЛТОСМ "Проф. Д-р Димитър.

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911