Клубовете от Висшата лига гласуваха “за” завръщане към контактни тренировки

Спорт 27.05.2020 16:52 Снимка: ДНЕС+

Клубовете от Висшата лига гласуваха “за” завръщане към контактни тренировки

Клубовете от Висшата лига гласуваха единодушно за завръщане към тренировки с контакт, включително шпагати, като Премиършип направи още една крачка към подновяване на сезона след принудителната пауза заради коронавируса.

Отборите вече могат да тренират групово и да влизат в единоборства с шпагати, докато минимализират излишни близки контакти. Основен приоритет на Висшата лига остава здравето и безопасността на всички участници“, се казва в изявление след срещата на всички 20 клуба.

Припомняме, че тимовете подновиха занимания на малки групи миналата седмица безконтактно и при строго спазване на медицинските протоколи. Няколко играчи, включително капитанът на Уотфорд Трой Дийни и полузащитникът на Челси Н’Голо Канте отказаха да се завърнат на тренировъчното игрище заради опасения свързани с COVID-19. До края на деня ще станат ясни резултатите от третия кръг на тестване на играчите за новия вирус, като до момента има осем потвърдени случая във Висшата лига.

Футбол във Висшата лига не е игран от средата на март насам заради коронакризата, като до края на настоящата кампания остават още точно 92 срещи. В четвъртък предстои нова среща на Висшата лига, на която ще бъде обсъдени сценариите при евентуално прекратяване на сезона./БГНЕС

CHF CHF 1 1.82056
GBP GBP 1 2.17694
RON RON 10 4.04473
TRY TRY 10 2.28993
USD USD 1 1.65987