Клоп получи трофея “Сър Алекс Фъргюсън” за мениджър на годината

Спорт 28.07.2020 14:21 Снимка: ДНЕС+

Клоп получи трофея “Сър Алекс Фъргюсън” за мениджър на годината

Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп бе определен за най-добър мениджър на сезона в Англия от Асоциацията на мениджърите в професионалната лига и спечели ценния трофей, носещ името на легендарния сър Алекс Фъргюсън. Германският специалист получи личен видео поздрав от Фъргюсън.

“Юрген, беше фантастичен. Напълно заслужаваш наградата, нивото на представяне на отбора ти бе изключително. Твоят характер се предава на целия клуб. Невероятно представяне. Прощавам ти, че ме събуди в 3:30 сутринта, за да ми кажеш, че си спечелил титлата”, пошегува се спечелилият 13 шампионски титли с Манчестър Юнайтед бивш треньор.

Самият Клоп не скри радостта си от полученото признание. “Изключително щастлив съм да спечеля този трофей, който са печелили някои много големи имена в историята на Ливърпул – Бил Шенкли, Боб Пейсли, Джо Фейган, Кени Далглиш. Но името на трофея е сър Алекс Фъргюсън и може би не е подходящо да го казвам като треньор на Ливърпул, но аз му се възхищавам, дори обичам. Той бе първият британски мениджър, с когото се запознах. Не знам дали той си спомня, но за мен бе сякаш се срещам с папата. Не съм вярвал, че един ден ще държа трофей, носещ неговото име”, сподели Клоп.

Наставникът на Лийдс Юнйатед Марсело Биелс, който върна “белите” във Висшата лига след 16-годишна пауза, бе определен за номер 1 на сезона в Чемпиъншип, а треньорката на Челси Ема Хейс взе наградата в женската категория. /БГНЕС

CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594