Клоп: Гостуването на Сити е най-тежкият мач в света на футбола

Спорт 07.11.2020 11:26 Снимка: ДНЕС+

Клоп: Гостуването на Сити е най-тежкият мач в света на футбола

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че за “червените” предстои “най-тежкият мач в света на футбола”, визирайки утрешното гостуване на мърсисайдци на Манчестър Сити. Шампионите от последните три години в Англия се изправят един срещу друг на “Етихад” в неделя от 18:30 часа българско време в дербито от осмия кръг на Висшата лига.

“Това ще бъде много труден мач, надявам се и за двата отбора. Тази година много неща са различни и не може да се правят сравнения с миналата. Обичам тези мачове, обичам подготовката за тях, но това не прави задачата ни по-лесна, ще ни бъде много трудно. Обичаме да играем на “Анфийлд”, това е нашият дом, но не мисля, че имаме различен подход за гостуванията. Не искаме да сме доминиращ отбор у дома и да играем на контраатака като гости, но е възможно това да се случи срещу Ман Сити, заради тяхната класа”, коментира Клоп.

“Миналата година загубихме там, но този мач не може да се сравнява с другите, защото три дни по-рано бяхме станали шампиони и това бе много специален момент за нас. Не е важно дали играем у дома или като гости, важното е да изпълняваме нашия план, да сме смели, да играем футбол и да се защитаваме с всичките си сили. Тогава ще имаме шанс. Но ще бъде много трудно. Това е най-трудният мач в света на футбола”, допълни треньорът на Ливърпул./БГНЕС

CHF CHF 1 2.00105
GBP GBP 1 2.27568
RON RON 10 3.93076
TRY TRY 100 5.62834
USD USD 1 1.83027