Именити спортисти изпробваха новия спортен център на ВК "Левски"

Спорт 28.08.2020 16:46 Снимка: ДНЕС+

Именити спортисти изпробваха новия спортен център на ВК "Левски"

Легендарни български спортисти - олимпийски и световни шампиони и медалисти, бяха сред първите, които се насладиха на модерния спортен център на волейболен клуб "Левски" Sports Center Garitage, който ще отвори официално врати от 3 септември.

Легендата на световната гимнастика - първият гимнастик, участвал на 6 олимпийски игри - Йордан Йовчев, потренира в залата и даде висока оценка на условията. Още повече, че имаше възможност да се развихри и на любимите си халки. Носителят на четири олимпийски медала, четирикратен световен шампион и европейски шампион по гимнастика печели два от олимпийските си медали, две от световните си титли и евротитлата си именно на халки.

Златната медалистка от олимпийските игри в Сидни - лекоатлетката Тереза Маринова, изпробва специалната писта в спортния център. Шампионката в тройния скок се освежи с бегови упражнения и слънчеви лъчи. А в новия център ще се провеждат и тренировки по лека атлетика.

Легендата на българското плуване - олимпийската шампионка на 100 метра бруст от игрите в Сеул Таня Богомилова, проведе кратка тренировка с обещаващи плувци в 25-метровия басейн в спортния център. Носителката на първата и единствена засега олимпийска титла за България в плуването е спечелила и първия медал за страната от голямо плувно първенство - европейското в Рим през 1983 г. Прави бум през 1985 г. в София, когато носи и първата евротитла за България, а впоследствие става световен вицешампион и бронзов медалист в Мадрид, за да стигне до олимпийския връх през 1988 г.

Плувният басейн в Sports Center Garitage изпробва лично носителят на световната купа по плувен маратон за 11 поредни години Петър Стойчев. "Тук се плува много леко", каза с усмивка световният шампион по плуване на 25 км. в открити води и световен рекордьор по най-бързо преплуване на Ла Манша. Първият и единствен българин, поканен и приет в Международната зала на плувната слава (САЩ) стана част от клуба на именитите спортисти, дали много висока професионална оценка на новия спортен център на волейболен клуб "Левски".

Логично, в модерната зала тренира и президентът на ВК "Левски" - легендата на българския волейбол Владимир Николов. Бронзовият медалист с България от световно и европейско първенство, многократен клубен шампион на България, Франция и Италия, златен медалист в Шампионската лига и носител на купата на CEV показва в залата, че и след края на състезателната си кариера поддържа високо ниво.

CHF CHF 1 2.01134
GBP GBP 1 2.2729
RON RON 10 3.93045
TRY TRY 100 5.62332
USD USD 1 1.83233