Христо Стоичков представи своята "История" пред 50-милионна аудитория

Спорт 13.11.2020 15:17 Снимка: ДНЕС+

Христо Стоичков представи своята "История" пред 50-милионна аудитория

Българинът разказа за проблемите си в мрачните години на комунизма в България

Пред аудитория от около 50 милиона души Христо Стоичков показа своята „История“ на американската аудитория. Кавалерът на „Златната топка“ излезе от ролята си на анализатор и седна на стола, за да бъде разпитан от приятеля си Иван Саморано. 

В най-гледаното време на тв гиганта TUDN – най-гледаният испаноезичен канал в САЩ и Латинска Америка, българската легенда разказа да бестселъра, написан съвместно с Владимир Памуков и издаден от „Софтпрес“. Обясни за времето при комунизма, когато му беше забранено да играе футбол. Освен това заведе екипа на TUDN в звукозаписното студио, където в продължение на месец лично записваше аудио версията на „Историята“. 

След като Барселона започна да продава книгата на испански и английски език, Стоичков даде шест интервюта за най-големите испански издания. На първо място бяха мадридският вестник „Марка“ и каталунският „Мундо Депортиво“, където започна и журналистическата кариера на Камата. След като спря да играе, всяка седмица Стоичков имаше своя колонка там. 

„Исках всички българчета да прочетат как един младеж от Пловдив е изпълнил мечтата си. 70 000 тираж имаме в родината ми! Вече вярвам, че „Историята“ ще стигне до милиони в цяла Америка“, написа Стоичков в профила на своя бранд H8S във „Фейсбук“.

CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594