Хиндлиян: Левски не спечели нито един важен мач в последната година

Спорт 11.06.2020 15:42 Снимка: ДНЕС+

Хиндлиян: Левски не спечели нито един важен мач в последната година

“Смятам, че Левски не спечели нито един важен мач в последната една година. Резултатът срещу Локомотив Пловдив беше катастрофален, Левски игра селски футбол”, заяви председателят на Националния клуб на привържениците на “сините” Степан Хиндлиян относно информациите, че наставникът на тима Петър Хубчев може да бъде заменен след смяната на собствеността в клуба, предаде репортер на БГНЕС.

Вчера новият собственик Наско Сираков заяви, че ще проведе разговор с Хубчев, след което ще реши неговата съдба, а Хиндлиян разкритикува треньора на “сините”. “Смятам, че Левски не спечели нито един важен мач в последната една година. Спечели един срещу Лудогорец, но го спечели на дузпи и трябва да бъдем чистосърдечни и да признаем, че там голяма роля има късметът, който беше на наша страна в онзи момент. Не ме питайте в какво състояние съм се прибирал от Пловдив онази вечер. Поредният мач, след който не ти се говори. Резултатът беше катастрофален, Левски игра селски футбол”, каза той на днешното награждаване на привържениците на Левски за отбор на месец май в традиционната анкета на Пресклуб България.

На въпрос на БГНЕС дали вярват, че тежките времена за клуба са свършили, след като Наско Сираков официално стана собственик на отбора, председателят на Тръст Синя България Даниел Стрезов отговори: “В момента не е важно ние какво вярваме, а какво се случва. Факт е, че един от двата големи проблема пред Левски вече е елиминиран, а именно това, че мажоритарните собственици са в невъзможност да действат като такива. От тук-нататък остава втория проблем, който е свързан с финансирането на клуба. По мое мнение решаването на този проблем минава и през известни структурни проблеми и доста сериозно свиване и оптимизиране на разходите, което естествено най-вероятно ще бъде свързано и със съответното понижаване на спортните цели, както и вчера Наско Сираков загатна. Мисля, че през времето доказахме, че не е това най-важното нещо за феновете на Левски. Ако в близките няколко месеца се покаже, че в Левски се работи консистентно и правилно, подкрепата ще бъде налице”.

На въпрос на БГНЕС дали феновете са изненадани, че Левски има дълг от 7 милиона лева към предишния генерален спонсор на клуба – Националната лотария, Стрезов обясни, че те са били наясно с този дълг и че предишните собственици са финансирали клуба отчасти с дарения и отчасти със заеми, заради изискванията на УЕФА за Финансов феърплей, които не позволяват един клуб да се финансира изцяло с дарения.

“Друг е въпросът доколко тези седем милиона ще бъдат изискуеми, тъй като Националната лотария, доколкото ми е известно, не съществува под формата, в която съществуваше до преди един или два месеца. Това е юридически казус, който е сложен. Въпросът е кой ще ги изисква тези пари, ако се стигне дотам. Имаше заявка от хората, които са ги дали тези пари, че те няма да бъдат искани. Но явно г-н Сираков е преценил да ги сложи към задълженията. Сутринта слушах и другия акционер в клуба г-н Папазов, че явно така се управлявал футбола и затова ги има тези седем милиона”, каза Хиндлиян. /БГНЕС

CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594