Гуардиола: Сане напуска Сити при оферта от друг отбор

Спорт 20.06.2020 08:22 Снимка: ДНЕС+

Гуардиола: Сане напуска Сити при оферта от друг отбор

Германското крило на Манчестър Сити Лерой Сане е отхвърлил предложение за удължаване на договора и ще напусне клуба, разкри мениджърът на „гражданите“ Пеп Гуардиола.

Лерой отказа да поднови договора си с клуба. Всички го знаят. Ако в края на сезона два клуба се договорят, той ще напусне, ако ли не – ще остане до края на настоящия си контракт. Клубът му предложи на 2-3 пъти нов договор и той отхвърли всички оферти“, каза испанският специалист преди домакинството на Бърнли в понеделник вечер.

Настоящият договор на Сане изтича в края на следващия сезон. Гуардиола добави, че е искал играчът да остане, но Сане е категоричен, че иска ново предизвикателство. „Когато отправим предложение към играч, това означава, че го искаме. Той притежава специални качества. Искаме играчи в отбора, които имат желание да са част от този клуб и да постигат набелязани цели. Той е приятно момче и го обичам много. Нямам нищо против него – но той иска ново приключение“, добави той.

Сане пропусна цялата кампания дотук, след като разкъса кръстни връзки в двубоя срещу Ливърпул от Къмюнити Шийлд в средата на август 2019. Сити рестартираха кампанията си във Висшата лига с класически успех над Арсенал в сряда. /БГНЕС

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.2902
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.65181
USD USD 1 1.83853