Григор Димитров ще играе в Синсинати

Спорт 29.07.2020 13:47 Снимка: ДНЕС+

Григор Димитров ще играе в Синсинати

Григор Димитров се е записал за участие в най-големия турнир при мъжете преди Откритото първенство на САЩ. Стана известен списъкът с играчите, които са се заявили за участие на “Мастърс”-а в Синсинати, който тази година, заради пандемията от коронавирус, ще се проведе в Ню Йорк, непосредствено преди US Open. Мастърсът Western & Southern Open ще се проведе от 20 до 28 август, а броени дни по-късно, на 31 август, започва и турнирът от “Големия шлем” в Ню Йорк.

Гришо, който миналата година победи Роджър Федерер на US Open и достигна до полуфиналите, е шампион на “Мастърс”а- в Синсинати през 2017. Той игра в последно време на демонстративния турнир на Патрик Муратоглу UTS, където записа две поражения при експериментални правила, като обяви, че е изкарал тежко коронавируса и все още е далеч от търсената спортна форма. Григор не се ангажира и с участие на US Open, но заявката му за Western & Southern Open вероятно означава, че хасковлията все пак планира да играе и във “Флашинг Медоус”.

За участие в “Мастърс”-а в Синсинати са се записали на практика всички представители на Топ 10 на ранглистата на ATP с изключение на Гаел Монфис (№9) и Роджър Федерер (№4), за когото вече стана ясно, че няма да играе повече този сезон. Имената на световния №1 Новак Джокович, Рафаел Надал, чието участие на US Open не е сигурно, финалиста на “Ролан Гарос” и Australian Open Доминик Тийм, Стефанос Циципас, Александър Зверев, Матео Беретини и Давид Гофен фигурират в списъка със заявените участници и остава да разберем кои от тях ще се появят и на US Open. Прави впечатление отсъствието на италианеца Фабио Фонини (№11), който е тенисистът, намиращ се най-близо до Топ 10./tribune.bg

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911