Григор Димитров още усеща последствията от “дългия COVID”

Спорт 13.11.2020 18:46 Снимка: ДНЕС+

Григор Димитров още усеща последствията от “дългия COVID”

Първата ракета на България Григор Димитров призна, че все още усеща някои ефекти на COVID-19, след като се зарази с коронавируса през юни, докато участваше на демонстративните турнири Адриа Тур, организирани от Новак Джокович в Сърбия и Хърватия.

Още в края юли Димитров разкри, че е изкара тежко заболяването, а в интервю за Би Би Си той споделя, че може би не е трябвало да участва на Откритото първенство на САЩ в края на август. “Симптомите бяха много неочаквани и продължиха да бъдат с мен известно време. Мисля си, че може би не трябваше да ходя в Щатите, но си казах, че трябва да тествам на какво ниво е тялото ми”, коментира хасковлията, който отпадна още във втория кръг на Ю Ес Оупън.

В края на октомври по време на участието си в Антверп Димитров сподели, че вече се чувства по-добре. “Сега се чувствам много по-добре и дори не ми се налага да правя дремки през деня. Но има някои дребни неща от време на време, които те карат да си мислиш: “Човече, не е същото като преди”. Всичко е наред, но кой знае как ще се развият нещата. Единствено се надявам да не се заразя отново”, каза Григор. /БГНЕС

CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827