Франк Лампард смята, че новият сезон във Висшата лига започва прекалено рано

Спорт 03.08.2020 14:05 Снимка: ДНЕС+

Франк Лампард смята, че новият сезон във Висшата лига започва прекалено рано

Мениджърът на Челси Франк Лампард счита, че началото на новия сезон в Англия е твърде рано и футболистите му са застрашени от контузии. 

През уикенда Челси ще играе реванш в 1/8-финалите на Шампионска лига срещу Байерн (Мюнхен). В първия двубой баварците победиха с категоричното 3:0. При евентуално отпадане на Челси, тимът ще разполага с малко повече от месец да се подготви за старта за новия сезон.

"Предполагам, че ще ни бъде казано кога ще започнем, но това ще зависи от мача срещу Байерн", заяви Лампард.

"Не е идеално, защото независимо от изхода на мача срещу Байерн играчите трябва да имат почивка, за да бъдат на ниво за старта във Висшата лига. Дори и в най-лошия сценарий, ние отпадаме от Шампионската лига, 12 септември е твърде рано играчите да започнат отново да играят", добави той.

Във загубения финал за ФА Къп срещу Арсенал трима основни футболисти получиха контузии - Педро Родригес, Кристиан Пулишич и Сесар Аспиликуета. Лампард има опасение, че тимът може да загуби още от своите играчи.

"Футболистите се нуждаят от почивка. Ето защо ние имаме няколко играчи с травми. Мисля, че Висшата лига ще погледне сериозно на положението, в което се намират клубовете". /tribune.bg

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.26558
RON RON 10 3.93084
TRY TRY 100 5.65362
USD USD 1 1.83957