Екатерина Аврамова: Следвам плътно програмата на Никола Петров за държавното

Спорт 06.03.2021 17:37 Снимка: ДНЕС+

Екатерина Аврамова: Следвам плътно програмата на Никола Петров за държавното

Следвам изцяло програмата на Никола Петров, докато тренирам във Варна. Заедно с моя треньор Дейв Хийткок имаме пълно доверие на главния треньор на шампиона ПСК „Черно море“ и неслучайно избрахме подготовката ми за държавното отборно първенство през април да протечете именно във Варна. Това сподели пред клубния сайт www.swimming.bg най-успешната българска плувкиня Екатерина Аврамова.

От няколко дни двукратната участничка на олимпиади е в морската столица и тренира на басейн „Приморски“ за ДОП от 2 до 4 април, тъй като басейните във Великобритания не работят заради пандемията. Аврамова има над 70 поправки на националните рекорди в родното плуване и над 25 на тези в Турция, за която се състезава през последните няколко години.

„Моят треньор и Никола Петров се познават от дълги години, приятели са и той разчита изцяло на него, вярва му на 100 %. Неслучайно ме изпрати да се готвя именно тук. Никола е бил на посещение в Англия при нас, на местната тренировъчна база, ние също неизменно сме във Варна, за да участваме в силния турнир, който организира традиционно „Черно море“ - Black Sea Cup. Бидейки във Варна 4 – 5 седмици се надявам да постигна максимална концентрация, за да вляза в оптимална форма и да покрия норматив „А“ на държавното първенство през април“, коментира Аврамова. И изрази надежда, че се надява да продължи да се готви във Варна и след това, тъй като на този етап басейните на Острова са затворени до месец май.  

„Всичко зависи от развитието на това дали ще има европейско първенство, дали ще има олимпиада, както и от това кога басейните в Англия биха отворили“, добави плувкинята.

Тя не пропусна да изрази радостта си от това, че е във Варна и тренира на любимия басейн „Приморски“.  

„Колкото и тежки да са дните, наситени с изтощителни тренировки, колкото и да ми липсват домът и семейството, когато съм близо до прекрасното варненско море, винаги съм щастлива!“, искрена е Катя.

Освен, че се придържа плътно до тренировъчния режим на Никола Петров, тя спазва и персонална фитнес програма, изработена от личния й треньор. „Тренирам в басейна по два пъти на ден и отделно във фитнеса. Със заслужена почивка в неделя“, обобщи плувкинята.

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.26558
RON RON 10 3.93084
TRY TRY 100 5.65362
USD USD 1 1.83957