Джокович достигна до финала на Адриа Тур в Задар

Спорт 21.06.2020 11:05 Снимка: ДНЕС+

Джокович достигна до финала на Адриа Тур в Задар

Световният номер 1 Новак Джокович стигна до финала на организирания от него демонстративен турнир Адриа Тур след две чисти победи в хърватския крайбрежен град Задар.

За разлика от първата спирка на Адриа Тур в Белград, този път Джокович ще спори за трофея в Задар.

Сърбинът спаси три сетбола при успеха си над сънародника  Педжа Кръстин с 4-3, 4-1, преди да победи представителят на домакините Борна Чорич с 4-1, 4-3 пред няколко хиляди привърженици в тенис комплекс „Вишник“. „Надявам се публиката да е останала доволна от показания тенис. Няколко точки тук и там направиха разликата. Големи благодарности на феновете, които дойдоха и стояха до късно. Последните няколко месеца бяха трудни заради пандемията и се надявам, че Вие отново ще ни подкрепите и в утрешния ден“, сподели Ноле в интервю на корта след края на мача.

Двудневният турнир на червните кортове в Задар е втората спирка от Адриа Тур, като Доминик Тийм спечели първата в Белград миналия уикенд. Третата, в Черна гора на 27-28 юни, бе отмена заради опасения свързани с коронавируса, докато последната спирка ще бъде в босненския град Баня Лука между 3-4 юли. Турнирите включват осем тенисисти, разделени в две групи от по четирима. Играе се във формат 2 от 3 сета при четири спечелени гейма.

В неделната сесия, Джокович се изправя срещу хърватина Нино Сердарушич, който замени в надпреварата първата ракета на България Григор Димитров, оттеглил се заради заболяване след откриващия си мач с Чорич, загубен с 1-4, 1-4. Двубоят обаче ще бъде без значение, тъй като Джокера не може да бъде изместен от първата позиция в група А.

В група Б, Андрей Рубльов е в полпозишън да достигне до неделния финал след победи над шампиона на Ю Ес Оупън 2014 Марин Чилич и сърбина Данило Петрович. В последните двубои от група Б в неделя, Рубльов се изправя срещу световния номер 7 от Германия Александър Зверев, който остана в борбата за класиране на финала след победа над Чилич с 4-3, 0-4, 4-3./БГНЕС

CHF CHF 1 2.01549
GBP GBP 1 2.2841
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.63583
USD USD 1 1.83147