Джеси Марш наследява Нагелсман в РБ Лайпциг

Спорт 28.04.2021 15:06 Снимка: БГНЕС

Джеси Марш наследява Нагелсман в РБ Лайпциг

Американският треньор на Залцбург Джеси Марш е договорил личните си условия с РБ Лайпциг и ще наследи на поста Юлиан Нагелсман, който поема Байерн Мюнхен от следващия сезон, съобщиха медиите в Германия.

47-годишният Марш, родом от Уисконсин, е „отхвърлил офертата на Тотнъм“ и е решил да застане начело на Лайпциг“, според германското списание Kicker. Авторитетният вестник Bild също твърди, че Марш е постигнал „принципна договорка“ с директора на „биковете“ Оливер Минцлаф. Бивш помощник треньор на американския национален отбор по футбол за мъже, Марш от дълго време е изгряващата звезда в разрастващата се глобална футболна мрежа на Ред Бул.

Работата в Лайпциг ще бъде трета за него в клуб, подкрепян от Ред Бул, след тригодишен престой в Ню Йорк Ред Булс и две години на скамейката в Залцбург. Марш работи преди и като асистент на Ралф Рангник в Лайпциг през сезон 2018-19, като помогна на тима да достигне до финала за Купата на Германия и завършек в топ 3 в Бундеслигата. Впоследствие той се присъедини към Залцбург, където спечели дубъл в дебютния си сезон на австрийска земя.

В Лайпциг Марш ще замени 33-годишния германец Юлиан Нагелсман, който бе обявен за нов наставник на Байерн Мюнхен във вторник. Според информациите, баварският колос е заплатил 30 млн. евро, за да си осигури услугите на младия треньор за наследник на Ханзи Флик, който ще напусне Мюнхен след края на кампанията. Любопитен факт е, че Нагелсман, който ще навърши 34 години през юли, е по-млад от капитана и страж на Байерн Мануел Нойер./БГНЕС

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.26558
RON RON 10 3.93084
TRY TRY 100 5.65362
USD USD 1 1.83957