Дерменджиев: Трудно е, но се съобразяваме със ситуацията

Спорт 11.11.2020 12:35 Снимка: ДНЕС+

Дерменджиев: Трудно е, но се съобразяваме със ситуацията

“В това динамично време трябва да се съобразявам с всичко това. Когато избистриш един състав от играчи и след това трябва да замениш не един, а няколко, наистина е трудно, но се съобразяваме и вървим напред. Трябва да се играят мачовете и толкова”, коментира селекционерът на националния отбор Георги Дерменджиев по повод много случаи на заразени с коронавирус играчи от тима преди мачовете с Гибралтар, Финландия и Ирландия, предаде репортер на БГНЕС.

Дерменджиев изтъкна, че “лъвовете” приемат сериозно утрешния си съперник Гибралтар и ще търсят победа на Националния стадион “Васил Левски”. “Наистина в това динамично време е трудно, но така или иначе по някакъв начин трябва да се справяме. Имаме може би осем или девет човека, които няма да могат да вземат участие, но ние действаме и евентуално ще бъдат повикани други играчи. Много говорим защо играем с Гибралтар, но всеки мач е мач, и ние излизаме, за да бием. Когато имаш отбор, срещу който трябва да играеш, той се анализира, независимо каква е неговата класа. Ние сме анализирали Гибралтар и утре излизаме за победа. Ние отдаваме респект и уважение към Гибралтар като тим. Независимо какво е нивото, за нас е важно да има една победа, за да може и играчите да придобият определено самочувствие и вяра в себе си за следващите два мача. Всеки мач е важен и вие ще видите какъв ще бъде съставът”, сподели Дерменджиев.

Нападателят на тима Димитър Илиев заяви, че той и съотборниците му нямат право да не спечелят двубоя с непретенциозния си съперник. “Настроение е добро, но за съжаление, всеки ден някой светва и е изключително неприятно. Всички се молим нещата да се нормализират, колкото се може по-бързо, за съжаление, те се влошават. Не мисля, че трябва да се притесняваме от отбор като Гибралтар. Нямам право да не спечелим утре. Ако победата е подплатена с добра игра и отбелязани голове, естествено, че ще влезем с малко по-голямо самочувствие в мачовете за Лигата на нациите. Още повече, че напоследък ни се насъбраха негативни резултати. Длъжни сме утре да излезем с настроение, че от тук-наататък нещата ще се променят. Ние от много време си говорим за промяна на статуквото, но лагерите си вървят. Поне малко повод за оптимизъм да дадем на българските фенове. Разбира се, че се връщаме към мача с Унгария, това беше шанс, какъвто отдавна не се беше откривал пред националния отбор. Според мен това беше един от сравнително добрите мачове, в сравнение с предишните. Ясно е, че и този цикъл на Лигата на нациите е неуспешен. Мисля, че няма нормален човек в България, който да приема като успех равен или загуба срещу Гибралтар. Разбира се, че с времето и те се развиват, вече имат няколко победи над средни отбори в Европа, биха Армения, в последните три мача имат две победи. Ако излезем с нагласата, че просто ще излезем и ще вкараме няколко гола, няма сами да се бият, но не мисля, че има уважаващ себе си футболист на националния отбор, който би приел за нормално да не спечелим”, каза Илиев./БГНЕС

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911