Дерменджиев: Този мач бе необходим за нашия отбор

Спорт 12.11.2020 09:18 Снимка: ДНЕС+

Дерменджиев: Този мач бе необходим за нашия отбор

“Един мач, който винаги може да бъде анализиран, независимо какво е качеството на противника, има и добри, има и лоши страни. Има моменти от мача, от които аз съм доволен, но също така има моменти, от които не съм доволен от самата игра, но мисля, че един такъв мач беше необходим за нашия отбор и предполагам, че ще има до известна степен успокоение”, коментира българският селекционер Георги Дерменджиев след победата на Гибралтар с 3:0 в контролна среща, предаде репортер на БГНЕС.

На Националния стадион “Васил Левски” “лъвовете” записаха първи успех за годината след поредица от негативни резултати, въпреки че доста национални състезатели отпаднаха от групата, след като дадоха положителни проби за коронавирус. “Всички момчета, които влязоха да играят, и младите, за един такъв футболист е добре да влезе да играе, когато отборът побеждава, а не когато губи, защото самочувствието вече е различно. Той е влязъл в един мач, в който българският национален отбор го печели, независимо от класата на противника. Всички знаем каква е класата, видяхме ги като отбор, но мисля, че това са важни моменти”, сподели Дерменджиев след успеха.

“Такава е ситуацията, че ние трябва да действаме много гъвкаво и въпреки всичко тези, които влизат аз ги виждам и си правя изводи за тяхното състояние или по-точно за тяхната психологическа настройка и дали имат възможности да играят за националния отбор”, допълни той. /БГНЕС

CHF CHF 1 2.00105
GBP GBP 1 2.27568
RON RON 10 3.93076
TRY TRY 100 5.62834
USD USD 1 1.83027