Дерменджиев: Настроението в отбора не е добро, но излизаме за победа

Спорт 14.10.2020 08:43 Снимка: БГНЕС

Дерменджиев: Настроението в отбора не е добро, но излизаме за победа

Настроението в отбора на България не е добро, разочаровани сме, но играчите са професионалисти и правим всичко възможно да преодолеем този психологически стрес и да излезем и да изиграем един нормален мач. Това съобщи селекционерът на България Георги Дерменджиев на пресконференция в София, предаде репортер на БГНЕС.

Дерменджиев уточни, че настроението в съблекалнята е минорно заради загубата от Унгария, тъй като очакванията са били много големи. Треньорът каза, че заради сгъстения цикъл промени в отбора утре срещу Уелс ще има в сравнение с тези в предишните срещи. “Най-вероятно Галин няма да играе, Георги Костадинов също, а Ники Михайлов е добре вече”, сподели Дерменджиев. “Всеки мач е от значение. Всеки мач излизаме, за да бием. Какъв ще е резултата, след мача се вижда. Целта е играчите да се затвърдят и да започнем да печелим точки за самочувствието на отбора”, допълни той. Дерменджиев е наясно, че Уелс идва без големите си звезди, но смята, че и без тях тимът е от добра класа. Според специалиста, “лъвовете” са показали, че са равностойни на съперниците си и лично той е доволен, че играем срещу толкова силни отбори, тъй като израстваме.

Полузащитникът на тима Кристиян Малинов сподели, че се чувства добре физически, след като игра в двубоите с Унгария и Финландия, и е готов да участва и в утрешната среща. “Всички осъзнаваме какво загубихме, какъв шанс пропуснахме, но животът продължава, няма какво да го мислим, защото той вече е в миналото. Идва нов мач, в който излизаме за победа. За мача мога да кажа, че играта като игра беше добре, но първият и вторият гол бяха изключително леки. Може би момент на разконцентриране, на подценяване на ситуацията ни лиши от участие на Европейско първенство”, сподели халфът. /БГНЕС

CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594