Дамбраускас: Очаквам ЦСКА да покаже различно лице

Спорт 05.04.2021 16:53 Снимка: ДНЕС+

Дамбраускас: Очаквам ЦСКА да покаже различно лице

Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас говори пред медиите преди гостуването на ЦСКА в първи полуфинал от турнира за Купата на България.

Той призна, че очаква един различен ЦСКА и един различен мач от този, който двата отбора играха преди няколко седмици.

„Очаквам абсолютно различен мач от този, който вече играхме. Треньорът не е същия, всички знаем какъв тип треньор е и какъв играч е бил Любослав Пенев. ЦСКА ще бъде с много по-различно лице. От собствен опит знам, че когато дойде треньор, изповядващ философия за атакуващ футбол се вдига атмосферата, защото играчи от такова ниво винаги искат да играят атакуващо. Ние трябва да бъдем готови да посрещнем всичко, което може да ни предостави ЦСКА и да си играем нашата игра“, каза Дамбраускас.

Литовският специалист допълни още, че иска неговия отбор да играе атакуващо. „Да, това което искам е Лудогорец да е активен на терена. Футболистите трябва да знаят начина, по който искаме да играем, да атакуваме и да се защитаваме. Търсим правилния баланс, който да ни донесе успеха във въпросните мачове. Мачът в сряда е първото полувреме, а второто ще бъде следващата седмица. Резултатът от първия мач няма да гарантира място на финала. Трябва да подходим сериозно към мача. Имахме дълъг период без официални мачове и малко или много се излиза от ритъм. Смятам, че успяхме да направим добър тренировъчен процес и подобрихме някои неща. Всички тренираха добре, но ни липсваха официалните мачове“, каза Дамбраускас.

Той заяви, че при подготовката на мача няма да се обръща внимание върху Царско село, чиито треньор Любослав Пенев бе доскоро. „Няма смисъл да поглеждаме към Царско село. В ЦСКА има играчи с различна характеристика, обстановката е различа. Това е първи мач за новия треньор в ЦСКА, а за нас е важно какво може точно ЦСКА да представи“, каза Дамбраускас.

Трима ключови футболисти на Лудогорец тренират с основната група, въпреки проблемите, които имаха. Решението дали Антон Недялков ще играе срещу ЦСКА ще бъде взето след утрешната тренировка. Светослав Дяков също ще бъде готов за мача с „червените“, а същото се отнася и за Пламен Илиев, който е имал възпаление на ахилеса, но проблемите са туширани. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827