Челси потрепери, но обърна Вила с 2:1

Спорт 21.06.2020 23:15 Снимка: ДНЕС+

Челси потрепери, но обърна Вила с 2:1

Челси обърна Астън Вила с 2:1, за да започне с победа финалната фаза от сезона във Висшата лига. 

Сините губеха на почивката, но след нея показаха класата си и стигнаха до важния триумф, с който вече имат 51 точки, с 3 по-малко от Лестър и с 5 повече от Манчестър Юнайтед и Уулвърхемптън. 

Загубата пък остави Вила на 19-о място с 26 точки и макар и шансове за оцеляване да има, бирмингамци се нуждаят от серия добри резултати и точки, за да могат да се спасят. 

В състава на Челси за отбелязване бе присъствието на Рубен Лофтъс-Чийк, който се завърна на терена след повече от година отсъствие. 

Още от началото гостите установиха контрол върху топката и именно полузащитникът имаше възможност да стреля с глава в 4-ата минута, но доста неточно. 

Последваха по-спокойни минути без опасни ситуации пред двете врати. В 20-ата минута Маунт стреля опасно, но Ниланд се справи и изби. В 32-ата минута вратарят не бе толкова убедителен и не успя да улови изстрел на Ковачич, но след това не допусна топката да мине зад голлинията. 

Домакините отговориха с изстрел на Ел Гази, който Кепа боксира преди в 43-ата минута бирмингамци да успеят да поведат. Джак Грийлиш върна към Дъглас Луис, който центрира към далечната греда, където Кортни Хаус насочи към вратата, Кепа спаси, но при добавката на защитника бе безпомощен. 

След паузата лондонмани реагираха, а и Франк Лампард направи смени, което даде очаквания резултат и гостите направиха бърз обрат. Сесар Аспиликуета направи поредния си пробив по крилото, след което центрира и резервата Кристиан Пулишич засече, за да изравни. 

Само малко повече от минута след това Челси поведе. Аспиликуета отново бе с ключовия пас, този пък към Оливие Жиру, който отправи удар и след рикошет в Хурихейн направи 2:1. Така французинът вкара в 6-и пореден мач срещу Вила, като има 8 гола в тези двубои. 

Последва контрол от страна на гостите, които в последните минути натиснаха и стигна до няколко корнера и половинчати ситуации пред вратата на домакините, но не успяха да вкарат. 

В 87-ата минута хората на Лампард можеха и да си изпатят, след като резервата Хота стреля изключително опасно по диагонала, но все пак встрани. В самия край Трезеге стреля точно, но Кепа бе солиден и така Челси спечели. 

Астън Вила – Челси 1:2
 
1:0 Хаус 43
1:1 Пулишич 60
1:2 Жиру 62
 
Астън Вила: Ниланд, Конса, Хаус, Мингс, Таргът, Макгин (87 Хота), Дъглас Луис, Хурихейн (69 Макамба), Ел Гази (69 Трезеге), Дейвис (57 Самата), Грийлиш
Челси: Кепа, Аспиликуета, Кристенсен, Рюдигер, Алонсо, Ковачич (56 Баркли), Канте, Маунт, Уилиан (90 Джеймс), Лофтъс-Чийк (56 Пулишич), Жиру (80 Ейбрахам)/Gol.bg
CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.2902
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.65181
USD USD 1 1.83853